Toate femeile știu că pantofii cu toc pot fi extrem de inconfortabili, dar știați că poate fi legal ca angajatele unei companii să fie trimise acasă dacă nu poartă o asemenea încălțăminte? I s-a întâmplat asta unei femei din Londra.


Nicola Thorp (27 de ani), care lucrează ca recepționeră la o companie din Londra, a avut serioase probleme atunci când a venit la serviciu încălțată cu pantofi fără toc, relatează Metro.co.uk. Femeia încearcă acum să convingă autoritățile să oblige companiile să nu le mai impună angajatelor să poarte neapărat pantofi cu toc și machiaj.

ad_205701058.jpg

angajata tocuri
Nicola Thorp
Foto Metro.co.uk

Nicola a fost trimisă acasă pentru simplul motiv că pantofii fără toc nu fac parte din stilul vestimentar al firmei. „Supervizorul mi-a spus că mă va trimite acasă dacă nu mă duc la un magazin să îmi cumpăr o pereche de pantofi cu toc de zece centimetri. Am refuzat, așa că am fost trimisă acasă”, a declarat tânăra.

Angajatorii le mai cer femeilor care lucrează în această companie să se macheze de fiecare dată și chiar le recomandă anumite nuanțe pe care le consideră potrivite. Nicola consideră că angajatele sunt discriminate față de bărbați, cărora le este permis să poarte pantofi fără niciun fel de toc. Ea a adresat Parlamentului britanic o petitție prin care cere scoaterea în afara legii obligarea angajaților să poarte pantofi cu toc.

În Marea Britanie, companiilor li se permite să le impună angajaților astfel de reguli.

Loading...