I-a uimit pe medici! Un bebeluș care s-a născut cu o malformație care îi făcea capul să arate precum o felie de pizza. Acum, micuțul a suferit o intervenție chirurgicală în urma căreia i-a fost deschis craniul pe bucăți, iar apoi au fost reasamblate ca niște piese de puzzle!


Kathleen Torres (29 de ani),  din Ohio (Statele Unite), a observat că după ce s-a născut, capul fiului său, Caleb, avea o formă ciudată. Kathleen mai are încă trei copii, astfel că nu i-a fost prea greu să-și dea seama că era ceva neobișnuit la băiețelul ei. Ea a observat că partea din spatele a craniului său era elongată și rectangulară, în timp ce fruntea era ascuțită, dând astfel impresia unei felii de pizza, informează Daily Mail.

craniu.jpg

craniu bebelus
Medicii au desfăcut o bucată din craniul micuțului și l-au reatașat ca pe o piesă de puzzle
Foto: Caters

Kathleen a devenit cu adevărat îngrijorată după ce o altă mămică i-a spus că și bebelușul ei suferea de aceea și problemă. La doar patru luni, Caleb a fost diagnosticat cu craniosinostoză, o afecțiune care  face că oasele craniului să fuzioneze prematur, înainte de a se dezvolta creierul, potrivit sursei citate. Doctorii s-au temut că dacă nu va fi operat pentru a-i remodela craniul, băiețelul ar fi putut suferi leziuni la nivelul creierului permanente.

bebelus_cap_pizza.jpg

bebelus cap pizza
Băiețelul a început să se recupereze după intervenția chirurgicală
Foto: Caters

Neurochirurgii i-au deschis craniul lui Caleb, i-au îndepărtat o parte din acesta, după care i-au reatașat-o ca pe o piesă de puzzle, pentru a-i da o formă corespunzătoare și să se dezvolte corect. Acum, micuțul are nouă luni și pare că se recuperează după operație, astfel că nu mai are nevoie de vreo intervenție chirurgicală.

 
 
Loading...