Îţi petreci o treime din viaţă dormind, iar faza somnului în care visezi ocupă doar un sfert din timpul de odihnă. Nu e de mirare că şi în vise apar dorinţe, frici, anxietăţi, speranţe şi aspiraţii pentru viitor. Pentru a le descifra semnificaţiile, este important nu numai să-ţi aminteşti detaliile, ci şi contextul în care acestea se fomează.


Teoriile moderne sugerează că visele nu redau dorinţele noastre inconştiente. Totuşi, aceasta nu i-a împiedicat pe interpreţi să publice dicţionare de vise. Toate promit să identifice ce înseamnă cu adevărat simbolurile şi întâmplările apărute frecvent în vise, cum ar fi căderea în abis ori pierderea dinţilor, moartea, o sarcină sau o căsătorie.

Visezi că zbori

Experienţa zborului în timpul unui vis este emoţionantă şi-ţi dă un sentiment de eliberare, însă poate fi şi înspăimântătoare uneori. Pe de o parte, visele despre zbor pot fi interpretate ca o dorinţă de independenţă, ca o sete interioară de libertate. Pe de altă parte, pot indica şi nevoia de a fugi de realităţile vieţii cotidiene, de regulile şi de restricţiile sociale.

Citește aici interpretarea celor mai frecvente vise, care se derulează în timpul somnul multora dintre noi. 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: