Cum se scarpină în nas sau în ureche şi cum îşi leagă şireturile? Astea sunt întrebările pe care le aude zilnic adolescenta Simone Taylor, din Nuremberg, Germania. Ea nu şi-a mai tăiat unghiile din august 2014.


Are unghii de 15 centimetri lungime şi îi ia o oră şi jumătate să îşi facă manichiura. Însă Simone Taylor, de 16 ani, nu are de gând să se întâlnească prea curând cu foarfeca sau cu unghiera.

unghii.jpg

Manichiura, procedură complicată

 

„Am învăţat să scriu din nou, pentru că nu pot ţine creionul în mână, la computer scriu cu monturile degetelor şi am renunţat la volei şi la baschet. Profesorii încearcă să mă convingă în fiecare zi să îmi tai unghiile, dar de ce aş renunţa la ele? Le folosesc pe post de briceag, de tacâmuri, perie de păr sau scobitori”, a glumit nemţoaica într-un interviu acordat “The Sun”. Simone şi-a lăsat unghiile să crească după ce a văzut un film pe Internet.

unghii1.jpg

Unghiile tacâmuri

 

Le aplică zilnic tratamente speciale pentru a le întări. Unghiile măsoară acum 14,8 centimetri şi în cei trei ani doar o singură unghie s-a rupt, anul trecut, în iulie. „Din fericire am reuşit să o lipesc la loc şi să nu stric aranjamentul”, a povestit tânăra.

unghii2.jpg

Unghia briceag

 

Cele mai lungi unghii din lume le-a avut americanca Lee Redmond, în 2011, şi măsurau 8,67 metri. De-a lungul unei vieţi, unghiile cresc în medie 50 de metri. Unghia care creşte cel mai rapid este pe degetul mijlociu. Deşi Simone a vrut să îşi lase şi unghiile de la picioare să crească la fel de mult, a fost nevoită să şi le taie, pentru că s-au rupt din cauza şosetelor.

 
 
Loading...