Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când zbori cu avionul

Ultima actualizare:

    Corpul uman suferă anumite schimbări în timpul zboruluiFoto: Getty
Corpul uman suferă anumite schimbări în timpul zboruluiFoto: Getty

În ciuda faptului că zborul cu avionul este cea mai rapidă modalitate de a călători, poate fi și cea mai stresantă, dacă e să ne gândim la toate formalitățile pe care le întâmpinăm și măsurile de securitate care sunt incomode. Specialiștii spun însă că adevărata provocare începe abia la bordul avionului.

Iată câteva dinte cele mai semnificative schimbări pe care le suferă corpul nostru în timpul zborului, după cum sunt relatate pe Daily Star:

Picioarele tale se umflă

Acest fenomen nu este ușor de observat, dar cel mai bine îl resimți dacă te descalți în timpul călătoriei și încerci apoi să te încalți la aterizare. Vei vedea cum încălțările sunt mai strâmte, dar nu acestea sunt de vină, ci picioarele sunt cele care au suferit mici schimbări. Fenomenul se poate datora însă nu doar efectului gravitației asupra fluidelor din organism, dar și șederii prelungite pe scaun.

Te balonezi

Deoarece aerul aflat sub presiune din avion este mai ușor decât cel de la nivelul solului, gazele din organism încep să își mărească volumul, cauzțnd senzația de balonare. Specialiștii recomandă să evităm consumul de alimente care produc gaze stomacale în exces cum ar fi brocoli și fasolea cu cel puțin câteva ore înaintea zborului.

Aerul uscat din avion îți pot da stări de rău și afectează pielea

La altitudinea de peste 10.600 de metri, aerul este mult mai uscat decât cel de la nivelul solului, iar aerul care este pompat de aeronavă în cabină usucă pielea și ochii. De asemena, aerul uscat poate să elimine umezeala din plămâni, determinând persoana în cauză să respire mai greu, ceea ce ar fi o prpblemă pentru cei care sufer de astm.

Te poți constipa

Acest lucru se poate întâmpla în cazul în care corpul tău este obișnuit cu o anumită rutină. O călătorie aeriană dimineața poate avea efecte nefaste asupra tractului digestiv, mai ales în condițiile în care vei sta ore în șir pe scaun.

Dureri de cap la aterizare

Chiar când credeai că totul s-a terminat, poți avea o altă surpriză neplăcută din partea coprului tău deoarece timpanul, în momentul aterizării, este nevoit să se adapteze la noile condiții de presiune. De aceea resimțim uneori acele pocnituri în ureche. Dacă adaptarea presiunii din urechi nu se realizează corect și treptat, persoanele în cauză pot avea dureri de cap.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
caroline jpg
costel corduneanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net