Cei mai mulți dintre noi am cumpărat cel puțin o dată una dintre specialitățile McDonald`s. Este unul dintre cele mai cunoscute și răspândite lanțuri de restaurante fast food din întreaga lume, notorietatea câștigând-o prin savuroasele produse pe care le vând zilnic la milioane de oameni. Totuși, este bine de știut că în spatele gigantului internațional se află câteva secrete.


Savuroșii „nuggets” provin de la pui maltratați

Este de la sine înțeles că pentru a te bucura de savoarea oricărui preparat culinar, un animal trebuie sacrificat, relatează Grunge.com. Totuși, este mai reconfortant gândul că acel animal a trăit o viață linilștită și a murit în somn, fără să sufere. Din păcate, de cele mai multe ori nu se întâmplă astfel, iar în cazul McDonald`s se pare că nu se întâmplă deloc așa. Conform unui studiu realizat în 2015, restaurantul colaborează cu ferme care maltratează în cel mai oribil mod puii care urmează a ajunge mâncarea din pachetele de „Happy Meal”.

Compania nu își plătește angajații pe timpul sărbătorilor legale

77416741.jpg

McDonald`s secrete restaurant
Restaurantele McDonalds sunt deschise și de sărbători
Foto Getty

De foarte mult timp, McDonald`s a înțeles semnificațiile unor săbători precum Ziua Recunoștinței sau Crăciunul, astfel că le permite angajaților să se bucure din plin de acestea. Totuși, ei nu vor fi plătiți pentru „luxul” de a avea liber în astfel de zile. Din acest motiv, vei vedea că de sărbători precum Crăciunul sau Paștele, restaurantele McDonald`s sunt deschise.

McDonald`s este un trișor fiscal

Ai spune că la ce profit încasează compania, aceasta n-ar trebui să aibă probleme de natură financiară. Totuși, potrivit unui studiu intitulat „Golden Dodges: How McDonald's Avoids Paying its Fair Share of Tax”, în perioada 2009-2013, compania a evitat să plătească taxe de peste 1,8 miliarde de dolari prin diverse tertipuri mai puțin legale.

Salatele și fulgii de ovăz sunt mai nesănătoase decât burgerii

double-cheeseburger-524990_960_720.jpg

O salată McDonalds are mai multe calorii decât un burger
Foto Pixabay

Din anumite motive, mai multe grupuri de persoane au făcut în trecut presiuni asupra companiei pentru a introduce și preparate mai sănătoase, cu mai puține calorii. Deși McDonald`s pare să se fi conformat, în realitate lucrurile nu sunt chiar așa. De exemplu, o salată de pui are până la 730 de calorii, 53 de grame de grăsimi și 1.400 de miligrame de sare. Toate astea n-ar trebui să își găsească locul într-o salată. De cealaltă parte, Big Mac Dublu are 680 de calorii și 1.340 de miligrame de sare. Acest lucru dovedește faptul că o salată este mai puțin sănătoasă decât un burger.

Compania va da în judecată pe oricine folosește în denumirea afacerii sale „Mc” sau „Mac”

461114380.jpg

Gigantul economic a dat în judecată mici restaurante fast food
Foto Getty

În cazul în care unii oameni de afaceri doresc să atragă profit mai rapid, aceștia își pot denumi restaurantul sau cafeneaua folosind sintagma „Mc” sau „Mac”. Ei riscă  totuși să fie dați în judecată pentru această îndrazneală pe motiv că se poate produce confuzie în ceea ce privește denumirea. Chiar au existat două astfel de cazuri când gigantul economic a dat în judecată mici restaurante fast food precum McJoy din Filipine și Mac Dooglas din Columbia pe motiv că îi strică profitul. Ironic a fost faptul că acele restaurante se aflau în niște sate despre care nimeni din afara lor nici măcar nu auzise.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 
 
Loading...