Colecţionarea de peruci, pasiunea pentru animale de companie, băutul exagerat de cafea, lipsa igienei personale, plimbările foarte lungi sau vorbitul cu pietre în gură – aceste rutine zilnice nu sunt desprinse din filme, ci din realitatea unor scriitori şi artişti celebri.


Există o vorbă din popor şi anume „câte bordeie, atâtea obiceie”. Ludwig Van Beethoven, Michelangelor, Marcel Proust, Salvador Dali au fost, fără îndoială, genii care au dat lumii mari capodopere. Însă geniul era însoţit de obiceiuri bizare sau de o rutină zilnică strictă. Spre exemplu, Ludwig Van Beethoven deseori număra obsesiv cele 60 de boabe de cafea la micul dejun. Marcel Proust mânca o dată pe zi (şi nu madlene), dar ingera alte substanţe. Iar Salvador Dali avea unul dintre cele mai ciudate ritualuri pentru a obţine inspiraţia.

Citeşte aici ce obiceiuri bizare aveau în viaţa de zi cu zi marii artişti şi scriitori ai lumii și cum îl chema pe vulturul Fridei Kahlo. Numele destul de ciudat pare compus din nu mai puțin de trei prenume.
 

 
 
Loading...