Mașinile, telefoanele mobile, bijuteriile și banii se numără printre obiectele de valoare pe care hoții sunt tentați să le fure, iar oamenii știu acest lucru, de aceea își iau măsuri de precauție. Nu se gândesc, însă, că o persoană ar putea să fie interesată să intre în locuința lor și să le fure detergentul pentru spălat haine ori ciocolata din frigider.


E greu de crezut că un hoț ar putea fi tentat să sustragă căzi de baie, paturi sau aparate electrocasnice, însă imaginația infractorilor nu are limite și, de-a lungul timpului, au fost tentați de diferite obiecte bizare. Odată ce au furat gazonul dintr-o locuință din Canada, o cabană din Washington sau un pod din Republica Cehă, orice este posibil, de aceea este important să îți protejezi bunurile.

Îți prezentăm câteva dintre cele mai ciudate obiecte furate de hoți în diferite colțuri ale lumii:

Creierul lui Einstein

Păstrarea creierului unuia dintre cei mai inteligenți oameni din istorie ar putea fi un lucru de înțeles, mai ales pentru lumea științifică, însă problemele apar atunci când o astfel de acțiune nu este permisă. Albert Einstein a cerut să fie incinerat, iar cenușa să fie împrăștiată în secret, astfel încât să nu aibă un loc de veci special. Cu toate acestea, Thomas Harvey, medicul care a declarat decesul marelui savant, în 1955, i-a furat creierul, pentru a face cercetări științifice, deși nu avea permisiunea de a face acest lucru. Ulterior, medicul a susţinut că a avut autorizaţie pentru a efectua autopsia şi a presupus că se dorește studierea creierului fizicianului.

Nisipul de pe plajă

Sute de tone de nisip alb au fost furate dintr-o stațiune din Jamaica. Motivul: să fie vândut stațiunilor rivale. După primele investigații, s-a luat în calcul implicarea poliției în această acțiune infracțională de o asemenea amploare. Exploatarea ilegală de nisip reprezintă o problemă în Jamaica. Tradiția ca oamenii să-și construiască propriile case aici presupune o cerere mare de materiale. Cu toate acestea, volumul exagerat de nisip furat i-a făcut pe oamenii legii să-și îndrepte atenția către industria hotelieră.

Degete umane

Un bărbat din Noua Zeelandă a fost acuzat că a furat două degete umane dintr-o expoziție care prezenta drept exponate corpuri umane reale, cu scopul de a oferi o perspectivă unică asupra a ceea ce se află sub piele și a modului în care funcționează corpul omenesc. Degetele furate de tânărul infractor în vârstă de 28 de ani valorau 5.500 de dolari.

Capace de canalizare

În anii ‘90, din Los Angeles au început să dispară capacele de canalizare. Ulterior, doi tineri au fost prinși încercând să vândă o parte din aceste obiecte la fier vechi. Dar problema capacelor de canalizare nu afectează doar americanii, acestea sunt unele dintre cele mai furate obiecte. În România, în ultimii ani, au fost reclamate mai multe astfel de furturi. Cea mai recentă situație s-a petrecut la Drobeta-Turnu Severin, unde peste 150 de astfel de capace au dispărut în ultimul an, iar în unele cazuri s-au înregistrat şi incidente.

Un ghețar

Un bărbat a fost prins încercând să fure cinci tone de gheață dintr-un ghețar protejat situat într-o rezervație din Patagonia. El voia să o folosească în baruri și restaurante. Autoritățile l-au acuzat de furt și de infracțiuni împotriva patrimoniului cultural.

Ghețarul Jorge Montt, cu o suprafață de 454 de kilometri pătrați, se topește într-un ritm alert, de un kilometru pe an, fiind unul dintre indicatorii încălzirii globale.

Printre cele mai ciudate obiecte care au fost furate de-a lungul timpului se numără și un tren istoric, un rechin, un hangar și un teleschi.

 
 
Loading...