Tortura era la ordinea zilei în Evul Mediu, iar instrumentele folosite erau de la cele mai rudimentare până la unele mai complex realizate.


Cei de la Viralnova au realizat o listă cu cele mai înspăimântătoare modalități de tortură pentru criminali, femei adulterine, hoți la drumul mare sau mincinoși.

1. Leagănul lui Iuda

În perioada medievală, judecătorii foloseau un dispozitiv ingenios, în forma unui scaun înalt cu trei picioare. În vârf lua forma unei piramide. Modul de funționare? Simplu: victima era pusă cu partea dorsală în vârful piramidei, legată cu centuri în jurul taliei și împinsă către baza piramidei.

iuda.jpg

leaganul lui iuda
Leagănul lui Iuda, pe cât de simplu construit, pe atât de eficient
Foto: Wikipedia

2. Zdrobitorul de degete

Interogatoriile erau deseori momentul în care se folosea forța pentru ca cel suspectat de diferite nelegiuri să recunoască faptele. Zdrobitorul era un dispozitiv metalic, în care degetele victimei erau sfărâmate încetul cu încetul.

zdrobitorul_de_degete.jpg

zdrobitorul de degete
Zdrobitorul de degete era folosit pentru obținerea de mărturisiri
Foto: Wikipedia

 

3. Taurul de bronz

Unul dintre cele mai brutale unstrymente de tortură a fost Taurul de bronz. Inculpații erau introduși în interiorul animalului din metal, în timp ce un foc era făcut chiar sub ei. În acest fel erau "gătiți" de vii. Era dotat chiar și cu mecanism care făcea ca plânsetele victimelor să fie transformate în mugete de taur.

taurul_de_bronz.jpg

taurul de bronz
Taurul de bronz producea o durere nemărginită
Foto: Wikipedia

4. Furca ereticului

Acest dispozitiv de dimensiuni mici era plasat între bărbie și stern, iar apoi era legat cu o curea de gât. Victima era prinsă de tava. De obicei, Furca era folosită pentru mincinoși sau pentru cei care rîdeau de numele lui Dumnezeu.

furca_ereticului.jpg

furca ereticului
Persoana care avea Furca ereticului legată de gât nu putea vorbi sau dormi
Foto: Wikipedia

5. Spintecătorul de sâni

Femeile acuzate de adulter sau avort erau mutilate cu ajutorul acestui instrument metalic, folosit de cele mai multe ori fierbinte, ce a fost construit pentru a le distruge sânii persoanelor de sex feminin.

sani.jpg

sani
Instrumentul care distrugea sânii femilor a fost folosit din secolul al XV-lea până în secolul al XIX-lea
Foto: Wikipedia

6. Trasul pe roată

Una dintre clasicele metode de execuție, trasul pe roată s-a dovedit foarte eficientă. Oasele victimei erau fărâmate de către călău. Această metodă era folosită în special pentru criminali și hoți.

trasul_pe_roata.jpg

trasul pe roata
Trasul pe roată, una dintre cele mai folosite modalități de tortură
Foto: Wikipedia

7. Calul de lemn/ Măgarul spaniol

Acest dispozitiv de tortură era deseori folosit. Ca și sScaunul lui Iuda, Calul de lemn avea o formă triunghiulară și ascuțită. Victima era așezată cu fundul sau vaginul pe "cal", în timp ce de picioare îi erau legate greutăți.

calul_de_lemn.jpg

calul de lemn
Calul de lemn a fost deseori folosit în perioada Inchiziției Spaniole
Foto: YouTube

8. Gheata

Picioarele victimei erau introduse în "gheată" și strânse până când îi pârâiau oasele. Uneori, dispozitivul avea și spițe din metal.

gheata.jpg

gheata tortura
Gheata se folosea pentru interogatorii
Foto: Wikipedia
 
 
Loading...