Nu doar cercetătorii britanci sunt preocupaţi de studii care mai de care mai inedite, ci şi cei din Brazilia, dacă ţinem cont de cercetarea asupra căreia s-au concentrat un grup de oameni de ştiinţă brazilieni. Un grup de matematicieni de la Universitatea Minas Gerais din Brazilia a realizat un model de calcul pentru a afla țara care poate supraviețui unei invazii de zombi la nivel mondial.


Cercetătorii au pornit de la premisa potrivit căreia în eventualitatea unui atac al zombi-ilor cei care ar putea populaţia ar fi militarii. Dacă în cazul unei apocalipse declanșate de zombi, civilii sunt apărați de armată, atunci pentru supraviețuire este nevoie de 47 de soldați activi la 1000 de locuitori. Concluzia studiului a fost una oarecum previzibilă. Coreea de Nord este singura țară din lume care ar supraviețui unei invazii de zombi datorită numărului ridicat de oameni care lucrează în domeniul armatei, relatează earth-chronicles.com.

”Plecând de la modelul nostru standard, bazat pe o armată puternică, am ajuns la concluzia că un număr de 47 de soldați la 1000 de civili este minimul necesar pentru supraviețuirea oamenilor.  Comparând aceste numere cu statisticile din The Military Balance 2017, Coreea de Nord are suficient personal militar activ ( 47,4 la 1000 de civili) pentru a supraviețui modelului nostru de invazie de zombi” susțin cercetătorii brazilieni.  Chiar şi în aceste condiţii, doar o mică parte din populaţie ar supravieţui, mai exact 21% din totalul locuitorilor. 

Oameniid eştiinţă brazilieni au însă şi un sfat pragmatic pentru cei care se gândesc că invazia zombie va avea loc într-adevăr. Ei sunt de părere că cea mai bună startegie de a salva omenirea este ca fiecare dintre ţări să investească în populaţie pentru ca toţi oamenii, cu mic cu mare să fie mai sănătoşi şi, implicit, capabili de supravieţuire în condiţii extreme. 

 
 
Loading...