Un director de școală primară a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare pentru că a pus o cameră de spionaj sub formă de stilou în toaleta școlii.


Ashley Yates (45 de ani), directorul Școlii Primare The Tynings, din Bristol, Marea Britanie, a ascuns dispozitivul în toaleta publică a instituției. La audierile procurorilor, el  s-a declarat vinovat de șase capete de acuzare de voyeurism și trei capete de acuzare de realizarea unor imagini indecente, potrivit Independent.

ashley_yates.jpg

ashley yates
Ashley Yates a fost directorul unei școli primare din Bristol, Marea Britanie, timp de 8 ani de zile
foto: Independent.co.uk

 

Procurorul Katty Baker a declarat că fapta directorului a ieșit la iveală când un elev a găsit stiloul. Acesta l-a arătat dispozitivul unui îngrijitor, iar în interiorul stiloului au fost găsite un obiectiv și un cip care înregistrau timp de 15 minute.

Condamnatul suferise o intervenție chirurgicală în urma căreia a rămas cu sechele. Vezica urinară i-a fost perforată și astfel a dezvoltat o obsesie pentru urinare. Obsesia sa l-a împins să recurgă la gestul îngrozitor.  În total, 22 de adulți și nouă copii au fost surprinși de camera ascunsă în toaletă.

„Intenția sa a fost să filmeze adulți, nu copii, dar a înțeles că că avea să înregistreze și copii, din moment ce a pus camera în toaletă”, a spus procurorul Katty Baker, care s-a ocupat de cazul său.

Se pare că Yates are mustrări de conștiință, întrucât judecătorii au surprins o discuție între el și soția sa. Acesta se descria drept un „monstru sexual”. Victimele sale au primit consiliere psihologică din cauza traumei suferite. Ashley Yates era directorul școlii de opt ani, însă era angajat acolo de unsprezece ani.

 
 
Loading...