Îţi stă inima în loc, dar la final ai o frizură modernă, desprinsă din catalog! Cam asta simt clienţii frizerului Ali Abbas, de 40 de ani, din Lahore, când se tund la el. Şi asta pentru că faimosul Abbas tunde cu satârul şi cu focul.


Fiecare se naşte cu un talent aparte. La Ali Abbas pasiunea pentru tuns a apărut încă de la o vârstă fragedă. Aşa că la 18 ani, plictisit de foarfecă şi de maşina de tuns, frizerul pakistanez a început să tundă cu ce i-a picat în mână. S-a specializat în tăiat breton cu satârul şi chiar cu cioburi de sticlă, iar când vrea să dea formă unei frizuri speciale, nu stă pe gânduri şi pune mâna pe lampa cu gaz şi îi arde firele de păr rebele clientului, care stă cuminte pe scaunul de frizer. ”Suntem foarte mulţi frizeri în Lahore. Iar salonul meu se află la marginea oraşului, deci un am vad. Însă am avut grijă să mi se ducă vestea în tot oraşul şi acum abia fac faţă rezervărilor”, a povestit pentru AFP frizerul.

profimedia-0603674005.jpg

Satârul este foarte bine ascuţit şi e mai eficient decât foarfeca
Foto: profimedia

Ali Abbas deschide salonul la ora 7.00 dimineaţa şi îl închide după ora 20.00. Nu are timp nici să bea apă sau să mănânce pentru că la el vin sute de clienţi zilnic. ”La început m-am antrenat pe peruci şi după ce am făcut o demonstraţie de tuns pentru 10-20 de clienţi am tuns primul meu client. Se întâmpla acum mai bine de 20 de ani. Omului i-a plăcut enorm şi a recunoscut că, deşi i-a fost frică, îi place la nebunie rezultatul final”, a explicat Abbas.

profimedia-0603674013.jpg

El foloseşte lampa de gaz ca să ardă firele rebele
Foto: profimedia

Un tuns cu satâr sau cu foc costă la Abbas 13 dolari (adică 2.000 de rupii), iar un tuns din foarfecă doar 7,5 dolari. Pentru cei care vor tratamente speciale la păr, frizerul cere în plus faţă de cei 13 dolari încă 7 dolari. Recent, Abbas a devenit principalul punct de atracţie din oraşul Lahore după ce a fost invitat la o emisiune televizată şi şi-a demonstrat talentul. El este chemat în calitate de stilist la diferite emisiuni şi de aproape şase luni în salonul lui au început să vină să se coafeze inclusiv femei. ”Afacerea mea a avut de suferit din cauza pandemiei de COVID-19, dar din fericire după ce am fost la televiziune numărul clienţilor a crescut incredibil de mult. Nu mă plâng şi tot ce pot să vă spun este că nimeni nu s-a îmbolnăvit de COVID-19 la mine în frizerie chiar dacă s-a tuns atunci când guvernul a impus starea de urgenţă”, a mai adăugat frizerul.

 
 
Loading...