Foarte tare! De acum bărbaţii care petrec ore întregi la berărie şi vin acasă pe patru cărări vor avea cea mai bună explicaţie pentru neveste. Nu s-au îmbătat ca porcii, ci s-au tratat împotriva bolilor!


O echipă de cercetători de la Universitatea Naţională din Singapore a creat în premieră mondială berea care ne scapă de boli. Licoarea, care are 3,5% alcool, conţine compusul probiotic lactobacillus paracasei L26 ce neutralizează toxinele şi virusurile din organism. În plus, probioticul îmbunătăţeşte activitatea sistemului digestiv, luptă împrotriva demenţei şi ajută creierul. Conform studiilor, noua reţetă de bere, care a fost evaluată la sute de milioane de dolari, are un efect benefic împotriva colesterolului, întărirea sistemului imunitar şi în combaterea alergiilor. Ideea berii i-a aparţinut studentului din anul patru, Alcine Chane, care a vrut să aibă un proiect original pentru absolvirea facultăţii.

„Bacteriile bune pentru organismul uman se găsesc în mâncare, în produsele obţinute prin fermentaţie şi în produsele lactate. Lucrarea lui Chane a fost coordonată de profesorul Liu Shao-Quan. 100 ml de bere conţin un miliard de probiotice obţinute din acid lactic şi microorganisme probiotice. Vestea bună este că berea-medicament nu face burtă, nu dă dureri de cap a doua zi, însă inventatorii avertizează că excesul poate avea efecte bizare asupra organismului. Unul din ele ar fi... diareea spontană.

 
 
Loading...