Un liceu a intrat în Cartea Recordurilor datorită celor 44 perechi de gemeni care studiază aici. Este vorba despre liceul “New Trier” din Illinois, America.


Școala se mândreşte că e unitatea de învăţământ cu cei mai mulți gemeni din lume, scrie Today.

A dat naștere unor gemeni identici în ani diferiți. Cum a fost posibil

26114101_10154935958710740_3900638332147228765_n.jpg

copii nastere gemeni an diferiti
Michelle şi Dan au acum cinci copii
Foto: Facebook

Michelle a născut-o pe fiica ei, Aliya Grace, la 31 decembrie 2017 la ora 23:40, iar pe sora ei, Lyarna Rose, la o diferență de 23 de minute, la 1 ianuarie 2018. Astfel, Michelle a ajuns să fie prima femeie din Marea Britanie care a adus pe lume gemeni identici în ani diferiți.

Sunt gemeni, dar s-au născut în ani diferiți

untitled-1.jpg

Micuţul Joaquin a venit pe lume la 31 decembrie, iar Aitana s-a născut la 1 ianuarie
Citeste tot despre: 

Nimeni nu poate programa cu exactitate când vin pe lume copiii, în cazul naşterilor naturale. O întâmplare inedită a avut loc, din această cauză, în California, SUA. Maria Ontiveros, o asistentă de farmacie, în vârstă de 27 de ani, din Earlimart, ştia că urmează să nască gemeni în jurul datei de 27 ianuarie. Iată însă că micuţii nu au vrut să mai aştepte ca să vină pe lume amândoi în 2018. Brusc, mămica a început să aibă contracţii şi, în loc să se mai pregătească pentru Revelion, a ajuns la maternitate. Soţul ei, Joaquin Ontiveros, în vârstă de 30 de ani, de asemenea asistent de farmacie,  a dus-o de urgenţă la spitalul Delano Regional Medical Center.

Travaliul femeii a început în ziua de 31 decembrie, în jurul orei 19.00. Aşa că a trebuit să-şi ia “adio” de la masa la restaurant pe care o rezervase împreună cu partenerul său. În loc de dans şi distracţie, Maria l-a adus pe lume pe micuţul Joaquin la ora 23.58, un băieţel sănătos care a cântărit la naştere 2,5 kilograme. Surioara lui s-a mai lăsat ceva timp aşteptată. Astfel că mămica fericită a reuşit să răsufle uşurată abia la 1 ianuarie, la ora 0.16, când a venit pe lume şi fetiţa sa, Aitana. Ea a cântărit la naştere 2 kilograme.

Deşi s-au născut la o distanţă de doar 18 minute, gemenii vor avea înscrişi în certificatul de naştere ani diferiţi. Nici nu vor avea aceeaşi zi de naştere. Unul va avea ziua la 31 decembrie, celălalt la 1 ianuarie. Părinţii, care mai au alţi trei copii acasă, au primit daruri în valoare de 3.000 de dolari din partea angajaţilor de la spital şi a vecinilor, datorită întâmplării neobişnuite. 

Avionul a decolat în 2018 şi a aterizat în 2017!

 

Diferenţa de fus orar a făcut posibilă o călătorie în timp!  Un avion al companiei  Hawaiian Airlines a decolat din Auckland, Noua Zeelandă, la ora 12.05,  în 2018.  Aeronava a aterizat în Honolulu, Hawaii, la ora 10.16,  în 2017. Datorită diferenţelor de fus orar, pasagerii au putut să sărbătorească trecerea în noul an de două ori. Diferenţa de fus orar dintre cele două destinaţii este de 23 de ore. Zborul HA446, al companiei aeriene Hawaiian Airlines, pe cursa Auckland-Honolulu, era programat să decoleze la ora 23.55, pe 31 decembrie. Din cauza întârzierii neprevăzute, avionul a plecat la drum, în anul acesta, şi a ajuns la destinaţie anul trecut!

 

 

Cele două surori s-au născut prematur, la o maternitate din Southampton. ”Noi chiar glumeam. Cum ar fi să vină unul înainte de miezul nopții și unul după?”, a declarat Michelle emoționată, potrivit Mirror.

“După ce s-a asigurat că bebeluşii sunt sănătoşi, un doctor chiar a căutat pe google informaţii şi aşa am aflat că un astfel de caz s-a mai petrecut doar în America”, a mai spus Michelle.

Oficial, zilele de naştere ale fetelor sunt diferite şi-n acte, iar părinţii spun că vor ca ele să-şi serbeze zilele de naştere separat, nu în aceeaşi zi.

Michelle şi Dan, care au acum cinci copii, au declarat că una dintre fete a fost botezată Aliya, după numele celei mai bune prietene a lor care a murit anul trecut, iar Grace şi Rose sunt numele a două mătuşe pe care Michelle nu a apucat să le cunoască.

 

 

 

 

 

 

Totul a pornit de la gemenii Ryan şi Luke Novosel, care au pregătit documentele necesare şi i-au chemat pe cei de la Guiness Book la liceu. Şi nu au doborât doar un record, ci două.

twins-photo-today-inline-1-180208_b97f794b7d2ad896e054a066714b1e50.today-inline-large.jpg

gemeni liceu perechi record
Liceul a intrat în Cartea Recordurilor datorită celor 44 perechi de gemeni care studiază aici

 

Liceul a devenit astfel unitatea de învăţământ cu cei mai mulți gemeni (44 de perechi) și cei mai mulți multiplii din lume. Cu 44 de perechi de gemeni școala a bătut recordul de 24 perechi de gemeni deținuți de școala generală Highcrest Middle School din Wilmette. „Nu este cea mai mare realizare de pe pământ, dar nouă ni s-a părut important şi totodată amuzant”, au declarat gemenii Ryan şi Luke. Printre gemenii liceului se numără şi doi fraţi care au zile de naştere diferite, dar şi o pereche în care diferența de înălțime este de 17 centimetri. Mulţi sunt înrudiţi între ei. De exemplu, două familii au câte două perechi de gemeni. Una dintre acestea studiază alături de trei perechi de verișori gemeni.

 

Loading...