Se pare că România nu este singura țară care în ajunul sărbătorilor de iarnă, tinerii își pun diverse costume bizare pentru a celebra venirea Crăciunului. În fiecare an. Într-un orășel din Cehia, există tradiția de a te îmbrăca în costume demonice și a mărșălui pe străzi spre surprinderea sau încântarea localnicilor.


Astfel este întâmpinată venirea sărbătorii de Sfântul Nicolae în orășelul ceh Francova Lhota. Este o tradiție veche care s-a păstrat doar în această regiune. Având costumații demonice, dar amuzante, tinerii organizează o adevărată paradă, umblând din casă în casă timp de două sau trei zile și este considerat unul dintre cele mai importante evenimente culturale din oraș, informează The Sun.

masti_sf_nicolae_2.jpg

masti sfantul nicolae orasel cehia
Costumele înfățișează diverse creaturi blănoase, strigoi sau călăi cu coase
Foto: Getty/Guliver

Costumele înfățișează diverse creaturi blănoase, strigoi sau călăi cu coase. O astfel de manifestare are loc și în Austria, dar în luna noiembrie, în preajma unei sărbători importante. Evenimentul atrage mii de vizitatori pentru a vedea spectacolul măștilor.

masti_sf_nicolae_3.jpg

masti sfantul nicolae orasel cehia
Tinerii organizează o adevărată paradă, umblând din casă în casă timp de două sau trei zile
Foto: Getty/Guliver

Tinerii se costumează în înfricoșătorul Krampus, o creatură mitologică demonică, jumătate capră, jumătate om, care este exact opusul lui Moș Crăciun. Conform legendei, Krampus este cel care îi pedepsește pe copiii care n-au fost cuminși.

 
 
Loading...