În Egipt a fost descoperită o peșteră pe ai cărei pereți sunt imprimate urmele unor aparente mâini. Inițial s-a crezut că oamenii preistorici care au locuit aici au realizat desenele, dar studii recente contrazic această teorie. Cel mai probabil, urmele nu aparțin unor oameni, ci unor animale.


Conform Metro.co.uk, „Peștera Bestiilor” din Egipt, unde au fost descoperite desene misterioase sub forma unor amprente de mâini, aduce la suprafață un nou mister. Cercetătoarea Emmanuelle Honoré de la Institutul de Cercetare Arheologică McDonald a afirmat că urmele sunt prea mici pentru a aparține unor oameni.

Peștera are o vechime de 8.000 de ani și inițial s-a crezut că oamenii au fost aceia care au realizat urmele de pe pereți folosind ca șablon mâinile copiilor. Cercetându-se însă cu atenție, s-a constatat că urmele sunt prea mici și au forme care nu ar fi avut cum să aparțină oamenilor.

Cercetătoarea este de părere că oamenii preistorici au realizat urmele folosind ca șablon picioarele șopârlelor sau chiar ale unor crocodili, având în vedere că degetele par mult mai lungi decât cele umane. Totuși, chiar dacă se explică modul în care au fost realizate desenele, rămâne să ne întrebăm de ce au făcut acest lucru oamenii de atunci. Să fi fost doar manifestarea primelor forme artistice?

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 
 
Loading...