Nu s-a mai tuns de la vârsta de 5 ani! Alena Kravcenko, de 33 de ani, are deja pletele lungi de doi metri şi spune că nu le va tăia niciodată. Oricât de greu îi este să-l îngrijească, nu va renunţa la părul imens.


Alena Kravcenko este o femeie de afaceri de 33 de ani, din Odessa, care nu s-a mai tuns de 28 de ani. Tânăra ucraineancă spune că mama ei a convins-o, încă din copilărie, că frumuseţea unei femei stă în lungimea părului. De aceea, de la vârsta de numai 5 ani, Alena nu a mai acceptat să fie tunsă.

Acum, când pletele ei au ajuns atât de lungi, este o problemă să le îngrijească. Însă acest lucru nu o sperie. Chiar dacă este foarte ocupată cu afacerile şi cele două fiice gemene, Valeria şi Miroslava, în vârstă de 6 ani, Alena găseşte timp pentru a-şi descurca părul şi a-l pieptăna. „Nu e nimic mai frumos decât o femeie cu părul natural lung. Ador părul meu lung şi îm place să-l îngrijesc”, spune ea. Alena îşi spală pletele o dată la fiecare trei săptămâni.

24-foto5-45-60.jpg

Femeia se chinuie zilnic să-şi pieptene părul

Nu îşi spală părul prea des, fiindcă se teme că produsele de pe piaţă îl subţiază. Îşi unge pletele cu uleiuri naturale ca să le păstreze strălucirea.

Alena, care conduce o firmă ce organizează petreceri pentru copii, se compară cu fata cu părul de aur din basmul Rapunzel, de Fraţii Grimm. De obicei, Alena Kravcenko îşi prinde părul într-un coc imens. Atunci când îşi ţine pletele răsfirate pe spate atrage atenţia tuturor oamenilor. 

“Cred că părul atât de lung mă face unică. Sunt foarte fericită din această cauză”, spune ucraineanca. Pe când avea 20 de ani, pletele îi ajungeau până la talie, la vârsta de 30 de ani, ajunseseră deja să atingă solul. 

Alena l-a cunoscut pe soţul său, Alexander, în urmă cu 11 ani şi spune că acesta a fost foarte atras de ea de la prima vedere, datorită părului său foarte lung. Ucraineanca zice că a aflat că părul gros indică o bună sănătate fizică şi mentală. De aceea se bucură pentru că are fire de păr viguroase şi foarte lungi.

Femeia cu cel mai lung păr din lume este Asha Mandela de 52 de ani din Florida, SUA, ale cărei plete măsoară 17 metri şi cântăresc 20 de kilograme.

 

Loading...
Citeste tot despre: