Muzica reprezintă o modalitate de a intra în legătură cu cele mai profunde sentimente pe care le trăieşte sufletul uman şi are capacitatea de a evoca amintiri fericite sau, din contră, memorii de care nu ne dorim să ne aducem aminte. Zeci de muzicieni au oferit definiţii ale muzicii, iar unul dintre cei mai celebri dintre aceştia, Ludwig van Beethoven a afirmat că ea trebuie să reprezinte scânteia care aprinde focul în inima oamenilor. Fiecare om poate oferi o definiţie personală muzicii pentru că ea reprezintă o experienţă intimă pentru fiecare persoană în parte.


Este normal ca muzica să creeze o anumită stare, în funcţie de ritmul şi mesajul transmis şi să ajungă în resorturile persoanle ale unei persoane, dar cercetătorii au ajuns la o concluzie neobişnuită asupra efectelor pe care le are aceasta asupra oamenilor. Dacă aveţi pielea de găină sau simţiţi un nod în gât când ascultaţi o melodie care vă place este foarte posibil să aveţi o structură specială a creierului, este concluzia unui studiu realizat de un fost student al universităţii Harvard. Experimentarea senzaţiilor cum ar fi pielea de găină sau un nod în gât atunci când ascultaţi muzică este destul de rară, susţin cercetătorii, conform indy100.com.

Cercetările au arătat că persoanele care simt muzica într-un fel aparte, mai intens, care devine evident şi prin apariţia aşa-zisei piele de găină, au un volum mai dens de fibre care le conectează cortexul auditiv şi zonele care procesează emoţiile şi că,pentru ele, în timpul ascultării unei melodii, se fac asocieri între senzaţiile produse de sunet şi momentele trăite alături de persoanele dragi lor, potrivit Adevărul.

 

 
 
Loading...