Publicul iubeşte poveştile palpitante cu jafuri de milioane de dolari, iar Hollywoodul oferă publicului ceea ce vrea, de la celebra peliculă clasică „How to Steal a Million/Cum să furi un milion“, cu Audrey Hepburn, până la seria „Oceanʼs Eleven/Twelve/Thirteen“. Stéphane Breitweiser, un hoţ francez notoriu, are o poveste de viaţă care eclipsează orice ficţiune de la Hollywood.


În 1994, în timp ce vizita un muzeu din provincia Alsacia (Franţa), Breitweiser (foto galerie) a văzut un pistol vechi, care l-a captivat. La vârsta de 22 de ani, Breitweiser se considera un iubitor al artei. În timp ce iubita sa, Anne-Catherine Kleinklaus, supraveghea sala, Breitweiser a deschis vitrina şi a luat pistolul.

Fără nici un sistem de securitate şi fără paznici prin preajmă, cei doi au plecat nestingheriţi. A fost primul furt dintr-o lungă serie care l-a făcut pe francez cel mai prolific hoţ de artă din lume. Potrivit The New York Times, Breitweiser a adunat o colecţie de artă pe care experţii au evaluat-o 1,5 miliarde de dolari. Printre obiectele furate se numărau monede rare, bijuterii scumpe şi picturi de Corneille de Lyon, Lucas Cranach cel Bătrân şi Pieter Brueghel cel Tânăr.

Citeşte continuarea aici!

 
 
Loading...