Preoții ar trebui să fie modele pentru credincioși, să îi îndemne să facă numai lucruri bune și să îi avertizeze să nu păcătuiască. Totuși, un vechi proverb din popor spune „Fă ce zice popa, nu ce face popa”. Cel care întărește această zicală este un preot romano-catolic, care în loc să fie în biserică, la rugăciune, se află la o petrecere.


Ceea ce este și mai grav este că preotul este filmat în timp ce trage pe nas ceea ce pare a fi cocaină. Părintele Stephen Crossan (37 de ani) se află într-o cameră plină de obiecte naziste, la sfârșitul unei seri în care ar fi consumat, deja, băuturi alcoolice, mai exact, bere și whiskey. Potrivit dailymail.co.uk, camera face parte chiar din locuința preotului.

Pe filmare se aude cum Stephen Crossan spunându-i prietenului său „Nu ar trebui să fac asta”, însă câteva momente mai târziu, prizează cocaină. Ulterior, în apărarea sa, părintele a explicat că nu este dependent de droguri: „A fost doar o noapte și asta a fost tot. Nu am o problemă cu drogurile”.

parintele_stephen_crossan.jpg

parintele stephen crossan
Părintele Stephen Crossan (37 de ani)
foto: Daily Mail

 

O sursă a tabloidului The Sun, care a obținut filmarea, a declarat că l-a vizitat pe preot, iar la locuința lui a găsit o grămadă de obiecte naziste, printre care steaguri, pălării și un bulture cu o zvastică pe un piedestal. Stephen Crossan a declarat că nu este nazist, ci că păstrează acele lucruri drept „obiecte istorice”.

Părintele a mai explicat și că filmarea a fost realizată într-o perioadă în care suferea de depresie și se afla în concediu medical. Stephen Crossan a declarat că a părăsit biserica, însă este susținut de către parohie, care s-a oferit să îl ajute pe preot să își rezolve problemele.

 
 
Loading...