Un preot în vârstă de 55 de ani, directorul unei școli catolice, a întreținut relații sexuale cu o minoră în vârstă de 13 ani la un motel, asta după ce a plătit un proxenet în vârstă de 16 ani pentru a o cumpăra. Bărbatul a fost demis din sânul bisericii și al școlii.


Arnel Fuentes Lagarejos, fost preot paroh  al bisericii Sfântului Ioan, Parohia Baptistă, și director al Colegiului Catolic,a  fost acuzat de abuzul unui minor lângă orașul Marikina din Filipine.  Preotul a aranjat, prin intermediul rețelelor sociale, să se întâlnească cu proxenetul care îi aducea fata în fața unui centru comercial. Bărbatul a plătit pentru minoră aproximativ 500 de pesoane filipineze (7 lire sterline).

Arnel este acuzat de încălcarea legilor privind combaterea traficului de persoane și trafic de minori. Autoritățile au deschis investigația după ce copila a mers să spună mamei sale cele întâmplate. Departamentul a accesat conturile de pe rețelele sociale pentru a afla cine o vânduse pe micuță.

Proxenetul era un prieten de-al fetei, un adolescent de 16 ani, potrivit Independent. Victima de 13 ani a spus că motelul ar fi fost cea de-a treia întâlnire cu preotul și că acesta a amenințat-o că are la el o armă și o va folosi în cazul în care merge la alți bărbați.

”Episcopia Antipolo clarifică faptul că nu va permite sub nicio formă să încurajeze traficul de persoane, în special al minorilor, și nici să protejeze infractorii, care odată se aflau în slujba lui Dumnezeu, de urmărirea penală. Garantăm acestea!”, se arată un comunicat al Episcopiei Antipolo. Aceștia au mai spus că nu vor renunța la preot ci se vor ruga pentru el, dar și pentru victimă și familia ei.

 
 
Loading...