În secolul în care peste 60% dintre adulţi au cel puţin un credit la bancă, cea mai de succes religie este aceea care nu promite iertarea păcatelor, ci... ştergerea datoriilor. În Cirebon, Indonezia, a fost înfiinţată o sectă care a reuşit să strângă peste un milion de adepţi din întreaga lume.


Swissindo World Trust International Orbit, asta e denumirea completă a sectei conduse de guru Bapak Soegihartonotonegoro sau M1. 

Secta a funcţionat pe plan local timp de aproape 20 de ani, însă recent, “miracolele financiare” i-au adus o notorietate internaţională. Jurnaliştii de la “Vice” au intrat în legătură cu un grup de americani care s-au înscris în sectă. Kinmarie Teter, din California, a intrat în sectă după ce a ţepuit Fiscul american cu 10.000 de dolari. Ea şi-a trimis certificatul de naştere şi 400 de dolari (n.r. sub formă de donaţie) la Cirebon şi aşteaptă să i se şteargă datoria. M1, şeful Swissindo, ştie tainele unor zăcăminte colosale de platină şi aur. 

24-glob-foto5-90-90.jpg

Liderul organizaţiei se numeşte Bapak Soegihartonotonegoro sau M1

 

El susţine că secta lui este o organizaţie umanitară care va dărui fiecărui bărbat, femeie sau copil, câte 6 milioane de dolari în viitorul apropiat. Membrii organizaţiei cotizează lunar cu o sumă de bani. M1 şi alţi guru din cadrul sectei, printre care şi americanca Kinmarie, se roagă pentru ştergerea datoriilor. Din aceste rugăciuni apar miraculoasele vouchere Swissindo, cu numele datornicilor şi sumele pe care le achită o faţă “invizibilă”. 

Cum funcţionează minunea? Simplu: forţele divine lucrează la nivelul masei monetare internaţionale şi îi ajută pe cei disperaţi. Secta este anchetată de mai bine de trei ani de organizaţiile indoneziene anticorupţie şi câţiva membri sunt în atenţia Interpol. Cu toate astea, la slujbele organizate de M1 zilnic un adept Swissindo povesteşte cum a scăpat de creditul în bancă.

 
 
Loading...