Anul acesta se anunţă plin de surprize încă din primele zile ale lui. Show-ul Consumatorilor de Electronice din Las Vegas i-a lăsat pe toţi cu gura căscată. Anul acesta se poartă patul inteligent care te întoarce de pe o parte pe alta când sforăi, veioza psiholog, blugii ghid, maşina de spălat care împachetează rufele şi ceasul care îţi face cumpărăturile.


Inventatorii din toată lumea şi-au dat întâlnire în Las Vegas la cel mai mare Târg Expoziţional de electronice din lume. Concluzia pentru 2017 e simplă: vom controla de pe telefonul mobil întreg universul înconjurător. La începutul lui 2016, „Click!” v-a prezentat taxiul zburător produs de o firmă chineză. Odată cu adoptarea unor norme specifice de trafic aerian în zonele urbane, acesta va înlocui mijloacele de transport tradiţionale. Până în 2019, dronele vor transporta pasageri în Australia, SUA, Canada şi posibil China. Anul acesta, „fiţele” tehnologice s-au concentrat mai mult pe casă şi pe aspectul vestimentar.

Blugii Spinali Design se conectează prin Bluetooth la telefonul mobil şi vibrează atunci când mergi în direcţia greşită, se încălzesc atunci când ai frisoane şi îşi vorbesc în căşti dându-ţi indicaţii cu privire la trafic şi la zonele prin care te plimbi. Odată îmbrăcată în ei nu numai că eşti sexy, în stil franţuzesc, dar poţi spune că „mergi unde te duc blugii, nu picioarele”. O pereche costă 100 de dolari şi, ca mai toate produsele, poate fi comandată de pe site-ul Amazon.

TytoCare este un dispozitiv care costă 300 de dolari şi îţi spune pe loc de ce boală suferi. Introduci senzorul în urechea sau îl poziţionezi în gâtul copilului şi informaţiile sunt transmise într-un mail direct doctorului de familie care deja prescrie reţeta în format electronic. Smarter Fridgecam este un magnet cu o cameră ambientală care se fixează pe frigider. Începe să facă poze şi să transmită informaţii din casa ta direct pe telefonul tău de îndată ce ieşi pe uşă. În felul acesta uiţi de stresul: „Am stins aragazul? Am oprit lumina şi apa?”.

Aspiratorul Unibot îţi încuie uşa, activează sistemul de alarmă, închide ferestrele, simte dacă te inundă cineva sau intră fum de undeva şi te anunţă direct pe telefonul mobil. Dacă îţi intră un hoţ în casă, îi face poză, te anunţă apoi pe tine şi trimite fotografia la poliţie.

Sleep Number 360 este patul care te răsfaţă: te întoarce în somn, te masează, întăreşte sau înmoaie salteaua, te leagănă, te încălzeşte şi te trezeşte. Laundroid este maşina de spălat care îţi curăţă rufele şi apoi le împachetează impecabil, fără cută, numai bune de mutat în şifonier.

Veioza psiholog are becuri Philips şi se colorează în funcţie de tonalitatea vocii tale. Se înroşeşte când eşti furios, se albăstreşte când eşti relaxat şi devine verde când debordezi de fericire. La stres, devine galbenă, aşa că... Relaxează-te!

Ceasul produs de compania americană Martian se bate cu cel produs de LG şi respectiv de Samsung. Costă 300 de dolari şi se conectează la telefon, îţi ştie conturile de card şi face cumpărături direct de pe Amazon sau de la supermarket dacă rămâi în pană de provizii sau „te aude” că ţi s-au rupt budigăii de sport, s-a pătat cămaşa sau „nu mai avem pamperşi”. Tot ce trebuie e să îi dai comanda vocală şi, evident, să ai bani pe cardul de credit.

Încărcătorul manual pentru telefonul mobil HandEnergy a fost inventat de cercetători din Belarus. Dispozitivul sub formă de minge produce energie când e agitat. Faci muşchi şi încarci!

Veioza-psihoterapeut se aprinde doar prin comandă vocală. Îţi simte nervii, fericirea sau stresul din glas şi luminează în conformitate cu starea ta de spirit. Sistemul inteligent te relaxează apoi.

Ceasul Martian poate controla 200 de dispozitive inteligente din casa ta. Ţine loc de portofel şi îţi face cumpărăturile de pe Internet printr-o comandă vocală. Dacă ai bani pe card, evident!

Loading...