Un solicitant de azil sirian, aflat în pușcărie pentru că a violat o școlăriță, a scăpat dintr-un penitenciar elvețian. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, a fugit cu ajutorul polițistei de gardă, cu care se pare că avea o relație amoroasă.


Angela Magdici, în vârstă de 32 de ani, era responsabilă cu păzirea deținuților, alături de un alt coleg. Aceasta a așteptat până când celălalt polițist a adormit, iar la miezul nopții l-a eliberat pe Hassan Kiko de după gratii și a fugit cu el într-un automobil marca BMW, negru, îndreptându-se spre Italia, potrivit dailymail.co.uk.

angela_magdici.jpg

angela magdici
Angela Magdici (32 de ani) era responsabilă cu supravegherea deținuților
foto: Arhiva Personală

 

Colegii femeii susțin că nu știau de relația dintre ea și deținut. „Ca supraveghetori, trebuie să păstrăm o relație profesională, dar uneori este necesar să vorbim în privat cu deținuții. Acest lucru face parte din construirea unei relații profesionale și este la ordinea zilei. Dar supraveghetorii ar trebui, de asemenea, să păstreze distanța corespunzătoare, lucru care nu s-a întâmplat în acest caz”, a declarat directorul penitenciarului Limmattal din Dietikon, Zurich, Roland Zurkirchen.

Polițiștii cred că totul a fost planificat și că este posibil ca cei doi fugari să fi ieșit, deja, din țară. Deținutul Hassan Kiko avea de săvârșit o pedeapsă de patru ani pentru că a violat o minoră în vârstă de 15 ani, în luna noiembrie a anului 2014.

Kiko a venit în Elveția în anul 2010, unde a cerut azil politic cu motivația că ar fi fost arestat în cadrul regimului lui Bashar al-Assad. A lucrat o perioadă ca frizer, până când a convins o adolescentă să intre într-o mașină pe care o împrumutase de la un prieten, unde, ulterior, a violat-o cu brutalitate. 

 
 
Loading...