La trei săptămâni după ce Sara Roebuck s-a mutat la Paris pentru a urma un internship timp de șase luni, a fost atacată de un bărbat într-un club de noapte. La aproape un an după ce s-a întâmplat și la o zi după ce l-a reîntâlnit, a decis să-i trimită o scrisoare.


În rândurile pe care i le-a scris, Sara s-a adresat direct violatorului, dar și altor persoane care ar citi scrisoarea, îndemnând oamenii să facă o schimbare în acest sens, relatează Metro.co.uk.

„Îți scriu în această seară rece de decembrie, la aproape un an după ce ai încercat să mă violezi, pentru că este pentru prima dată când m-am simțit suficient de puternică pentru a așeterne câteva rânduri pe hârtie. Vreau ca lucrurile să se schimbe. Insist ca acest lucru să se întâmple. Susțin fiecare femeie care a fost agresată, atacată, violată, filmată, fotografiată, urmărită, atinsă fără consimțământul ei, căreia i s-au adresat cuvinte vulgare, obscene, i s-au făcut gesturi dezgustătoare sau mai rău de-atât, într-o societate care le permite.”

sara2.jpg

sara violata scrisoare
Sara este indignată de faptul că mai multe societăți sunt nepăsătoare față de abuzurile asupra femeilor
Foto: Metro.co.uk

„Mă adresez tuturor acestor femei pentru că sunt fiecare dintre ele, pentru că se întâmplă în fiecare zi, fiecărei femei singure pe care tu, cititorule o ști sau iubești. Vreau ca oamenii să-și deschidă ochii. Scriu asta pentru tine pentru a ști că nu ești și nu vei fi niciodată singură. Acesta nu este sfârșitul tău și nu te definește. Viața mea nu a fost distrusă și deci, nici a ta.”

Sara a declarat că a simțit nevoia să realizeze această scrisoare pentru a-și descărca din furia care o apăsa, mai ales după ce cazul ei a ajuns recent în tribunal.

Loading...