O revistă de frumusețe pentru adolescente și tinere femei din Singapore i-a șocat pe cititorii săi prin sfatul pe care i l-a dat unei tinere care mărturisise sub anonimat că fusese violată. Redactora i-a sugerat că ar trebui să fie recunoscătoare că violatorul a folosit totuși un prezervativ.


Kelly Chopard este vocea rubricii de sfaturi a revistei „Teenage” care ar trebui să le ofere cititoarelor cele mai bune îndrumări în materie de lifestyle, dar și atunci când adolescentele se confruntă cu diverse probleme mai mult sau mai puțin rușinoase.

Atunci când s-a confesat în scris, sub anonimat lui Kelly, în loc să primească un sfat care să o ajute să treacă peste posibilele traume psihologice, victima a fost mai degrabă învinuită pentru ce i s-a întâmplat. Trebuie însă avută în vedere și povestea tinerei, care este destul de controversată.

Adolescenta a declarat că în timpul unei petreceri, s-au cam încins lucrurile între ea și un băiat după ce au dansat, s-au distrat și au băut puțin cam mult peste limita obișnuită. Ea a povestit cum au trecut la tandrețuri și sărutări, iar în clipa următoare, el a început să o debrace. Ea a recunoscut că din cauza faptului că băuse cam mult alcool, nu prea mai gândea limpede, astfel că nu s-a opus. Nu-și mai amintește nimic din ce a urmat, dar în dimineața zilei următoare s-a trezit goală, lângă presupusul „violator”, care i-a spus fără prea mari rezerve: „Wow! Nu am știut că erai virgină, dragă!”. Tânăra este de părere că băiatul a profitat de ea și a violat-o fără să-și dea seama.

Kelly Chopard nu s-a arătat însă deloc impresionată de presupusa tragedie a fetei, spunându-i mai mult sau mai puțin direct că este vinovată. „Din păcate, i-ai dat multe semne că ești doritoare să cazi în plasa seducției sale. I-ai lăsat impresia că totul era în regulă cu tine. Ai acceptat vinul și în mod evident te-ai îmbătat. Au urmat apoi dansul, săruturile etc. Culminând cu sexul. Nu-l consider vinovat că nu a știut că erai virgină”, i-a scris Kely potrivit The Mirror.

Răspunsul său a stârnit o serie de reacții de mânie din partea altor cititori deoarece Kelly a continuat să o considere pe adolescentă „naivă și neexperimentată” și „ar trenui să fie recunoscătoare că el a folosit un prezervativ, astfel că e puțin probabil să se aștepte la o eventuală sarcină sau o boală cu transmitere sexuală”. Numeroși internauți au criticat-o pe Kelly pentru că nu a făcut decât să încurajeze actele de agresiune sexuală și a lăsat impresia tuturor că este de acord cu violul...atât timp cât se folosește un prezervativ. Privind însă povestea tinerei în mod obiectiv, ea a căzut în mrejele acelui băiat fără s-și dea seama de posibilele consecințe.

Loading...