O tradiție bizară din Nepal a condus la decesul unei tinere de 21 de ani care trăia într-un sati izolat. Tradiția cara i-a adus sfârșitul acesteia presupune ca femeile să doarmă în niște cabane special amenajate, în afara casei, pe toată perioada în care se afă la menstruație.


Temperaturile din Nepal ating valori negative în anotimpul iernii, dar acest lucru nu îi detemină pe cei devotați tradițiilor să renunțe la obiceiul care anual, aduce moartea a zeci de femei. Tinerele sunt obligate să doarmă îna dăposturi improvizate, insalubre și lipsite de căldură, pe toată perioada în care se află la menstruație. Femeia de 21 de ani a murit intoxicată cu fum, după ce ar fi aprins un foc pentru a se încălzi, informează administratorul guvernamental Tul Bagadur Kawcha, potrivit publicației The Guardian. 

foto
Femeile îndură frigul și riscă să fie mâncate de vii de animalele sălbatice
Foto:Getty

Potrivit tradiției hinduse, femeile aflate în perioada de menstruație trebuie să doarmă afară, ca să nu stârnească furia zeilor sau să contamineze locuințele. În zonele rurale, oamenii cred că dacă nu vor face acest lucru, vor avea ghinion. . Ritualul este cunoscut drept „excludere menstruală” și se practică în ciuda unei interdicții impuse de autorități.Autoritățile din Nepal au anunțat că cei care forțează orice femeie să doarmă afară în perioada menstruației va plăti o amenda care se poate ridica și la 3.000 de rupii. Oficialii au luat această decizie după ce mai multe femei au murit, fie înghețate, fie ucise de fiarele sălbatice care circulă în zonă. 

loading...
Loading...