O văcuță din rasa Limousin trăiește de două luni o adevărată aventură. După ce a evadat din cireada care urma să fie dusă la abator, vaca s-a refugiat într-o pădure din Olanda, unde fermierul nu o poate găsi.


Vaca, botezată Hermien, a uimit întreaga țară, iar știrea despre îndrăzneala ei a făcut înconjurul lumii. Hermien a fugit în pădure în luna decembrie, iar de atunci, toate încercările fermierului de a o captura au eșuat, mai ales că vremea este potrivnică și înaintarea prin pădure este extrem de dificilă.

Fermierul a decis să lase în pace vaca, cel puțin până când se va îmbunătăți vremea, urmând să aducă în zonă o cireadă pentru a o ademeni și a o captura în sfârșit, relatează dutchnews.nl.

Pățania văzuței Hermien i-a sensibilizat pe membrii partidului olandez  pentru drepturile animalelor, care au organizat o strângere de fonduri pentru a obține suficienți bani pentru răscumpărarea vacii de la fermier și a o lăsa să trăiască, urmând să fie adusă la un „azil pentru vaci” din Friesland.

 
 
Loading...