Sărutul, modalitate de identificare a partenerului genetic potrivit!

Ultima actualizare:

    Cercetătorii au explicat de ce oamenii simt nevoia să se sărute Foto:Getty
Cercetătorii au explicat de ce oamenii simt nevoia să se sărute Foto:Getty

Ritualurile de curtare ale oamenilor sunt mult mai diferite faţă de cele folosite de animale, însă ultimele cercetări făcute de oamenii de ştiinţă au ajuns la o concluzie surpinzătoare. Oamenii se sărută cu potenţialii parteneri pentru a evalua compatibilitatea biologică dintre ei.

Probabil nici unul dintre noi nu ar merge la o persoană oarecare în club, ar bate-o pe umăr, rugând-o politicos să îi împrumute periuţa de dinţi pentru că aces lucru ni s-ar părea ciudat şi, neingienic, în aceeaşi măsură. Aşadar, cum se face că atunci când ne place de cineva, nu avem nici măcar cea mai mică problemă în a-l săruta şi a împărtăşi mii de bacterii cu persoana respectivă? Potrivit cercetătorilor, explicaţia se găseşte în modul în care a evoluat specia umană. Oamenii simt nevoia să identifice şi să miroasă un partener compatibil din punct de vedere genetic, cu care să poată avea copii sănătoşi şi puternici. Această dorinţă ar aparţine creierului primitiv, iar nou nu putem conştientiza în mod direct. Sărutul, la fel ca mirosul şi atingerea 

sunt acte încărcate de emoţie care permit oamenilor să identifice cel mai potrivit partener, este de părere profesorul de imunologie Fulvio D'Acquisito, conform independent.co.uk. "Oamenii nu posedă capacităţi olfactive deosebite, iar sărutul le permite să miroasă şi să guste o altă persoană pentru a identifica o diferenţă de sistem imunitar pentru că este un lucru ştiut faptul că suntem mai atraşi de indivizii care sunt diferiţi, din punct de vedere imunologic, de propria persoană. Prin sărut, indivizii pot detecta incompatibilitatea, iar asta contibuie la reproducerea persoanelor care au un risc foarte mic de incompatibilitate genetică", explică D'Acquisto. Cercetările au arătat că oamenii practică sărutul franţuzesc şi nu se simt dezgustaţi de acest lucru pentru că starea de excitaţie inhibă, în majoritatea cazurilor, centrii care sunt responsabili pentru declanşarea senzaţiei de dezgust. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net