Erupția Vulcanului Vezuviu din Antichitate (79 d.Hr.) este unul dintre cele mai cunoscute și mai dramatice dezastre naturale din istorie. Lava incandescentă a ucis peste o mie de locuitori ai orașului roman Pompeii, cei mai mulți fiind uciși și apoi, pietrificați în pozițiile în care se aflau la momentul tragediei.


În zilele noastre, 1.500 de oameni pietrificați de lava și cenușa vulcanică ce i-a acoperit în Pompeii în timpul erupției Vezuviului, sunt dovada dezastrului care s-a produs în acel moment fatidic și inevitabil. De-a lungul timpului, încă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, au circulat în rândul publicului mai multe imagini cu acești romani surprinși de urgia de foc chiar în timp ce-și desfășurau activitățile cotidiene.

Una dintre aceste fotografii surprind și un bărbat pietrificat într-o poziție neobișnuită, care odată ajunsă pe rețelele de socializare, nu a scăpat „netaxată” de internauții dornici de amuzament. Mai multe comentarii sugerează că bărbatul, având în vedere că stă ușor crăcănat și cu mâna dreaptă între picioare, se masturba chiar în momentul în care dezastrul erupției vulcanice l-a ucis, precizează Indy100.

victima_pompeii_2.jpg

pompeii victima masturbare
Victimele de la Pompeii au fost ucise instantaneu de căldura extremă a erupției vulcanice
Foto: Twitter

„Când cineva spune să evacuezi, dar tu ai înețeles să ejaculezi...”, „A rezistat până în ultimul moment...un bărbat adevărat”, sunt câteva dintre comentariile răutăcioase.

Chiar se masturba în timpul dezastrului? Este foarte probabil, având în vedere explicațiile experților. Oamenii de știință și istoricii spun că romanii care au murit la Pompeii au fost răpuși instantaneu mai degrabă de căldura extremă, decât de fum și cenușă. Temperatura în momentul erupției și a năvălirii lavei vulcanice, ajunsese cel mai probabil până la 600 de grade Celsius. Într-un astfel de mediu, orice ființă moare instantaneu, indiferent de activitatea desfășurată în acel moment

 
 
Loading...