Folosirea cannabisului în tratarea bolilor neurologice, a epilepsiei şi a tumorilor canceroase este permisă în anumite state din America şi în opt ţări europene.


Din păcate, în Texas este ilegal să foloseşti cannabis pentru tratarea anumitor boli, iar familia Karei Zartler trăieşte un coşmar zi de zi. Părinţei fetei sunt nevoiţi să încalce legea pentru a-şi ajuta copilul bolnav de autism şi paralizie cerebrală.

Marijuana la liber, în scopuri medicinale, în Arizona

Potrivit The Telegraph, Arizona este cel de-al 15-lea stat din Statele Unite ale Americii care a aprobat consumul, doar în scopuri medicinale, al marijuanei. California a fost primul stat care a acceptat această lege în 1996, ulterior fiind urmată de alte 13 state, printre care şi Washington DC.

Astfel, pacienţii din Arizona, diagnosticaşi cu boli precum cancer, HIV/SIDA, hepatita C şi alte boli cronice, au voie să cumpere marijuana odată la două săptămâni, sau să îşi cultive propriile plante.

Cu toate acestea, pacienţii au nevoie de reţetă de la medic pentru a face acest lucru. Totodată, potrivit noii legi, vor exista doar 124 de magazine de marijuana în toată Arizona.


Boala de care suferă fata nu poate fi tratată, iar simptomele variază de la mişcări spastice uşoare până la incapacitatea de a controla membrele.

Cercetătorii au descoperit că marijuana medicinală oferă o serie de beneficii în astfel de cazuri, cum ar fi controlul durerii, reducerea mişcărilor spastic şi convulsiile. Părinţii fetei au realizat un videoclip cu clipele terifiante prin care trece copilul lor, dar şi reacţia imediată pe care o are după ce inhalează cannabis. Ei vor astfel ca acest drog să fie legalizat şi-n Texas.

Urmăriţi video-ul cutremurător mai jos

 
 
Loading...