De cele mai multe ori, cei care aleg să aibă o relaţie de cuplu deschisă se încadrează în categoria nonconformiştilor, caută mereu altceva, vor să aibă pe cineva lângă ei fără să se simtă constrânşi, evitând certuri, gelozii, cu accent mai mult pe distracţie. Aceste persoane le permit partenerilor să aibă şi alte relaţii, întâlniri, iar femeile acceptă la început, de dragul iubitului, şi fac compromisuri.


Totodată, putem discuta de teama de relaţii profunde: gamofobia se referă la frica de eşec în cuplu sau la frica de relaţii închise, şi se manifestă prin frica de a fi prins în capcana relaţiilor sociale. Persoanele cu o astfel de teamă se implică în relaţii intime până la nivelul la care nu le afectează “libertatea” şi se consideră incapabile de relaţii pe termen lung, chiar dacă în mod ciudat, reclamă nevoia unei implicări mai profunde.

Din perspectiva stilurilor de ataşament, acestor oameni le este teamă şi chiar dificil să se implice serios într-o relaţie, ei au un stil de ataşament evitant.

 

Loading...