13 cauze ale scăderii dorinţei sexuale

Ultima actualizare:

Citeşte şi:

«Vă invit la sex în club»

18 secrete pe care bărbaţii vor să le ştii despre ei

Cele mai frecvente greşeli sexuale ale bărbaţilor

Tu sau partenerul tău simţiţi că parcă începeţi să vă pierdeţi interesul pentru sex? Există mulţi factori, de natură psihologică sau fizică ce pot duce la apariţia acestei probleme. Din fericire, însă libidoul pierdut poate fi recăpătat. Important este să ştii ce anume a cauzat scăderea dorinţei sexuale, pentru a putea remedia problema. Vezi mai jos principalii 13 factori care cauzează pierderea sau scăderea libidoului:

1. Stresul

S-ar putea să fii genul de persoană care poate face multe lucruri atunci când e stresată. Dar să te simţi sexy e puţin probabil să fie unul dintre ele. Stresul de la muncă, problemele cu banii, grija pentru un membru al familiei care este bolnav, precum şi alţi factori de stres pot să scadă libidoul. Ca să păstrezi stresul la niveluri acceptabile, învaţă tehnici de management al stresului sau cere ajutorul unui psiholog sau al unui medic.

2. Problemele în cuplu

Problemele nerezolvate din cuplu sunt una din cele mai comune cauze ale lipsei dorinţei sexuale. Pentru femei, mai ales, apropierea emoţională este un ingredient important în dorinţa sexuală. Certuri, slabă comunicare, trădare a încrederii şi alte bariere ale intimităţii pot să-ţi coboare libidoul la cote foarte scăzute.

Mai citeşte:

«Îmi înşel iubitul şi îmi vine greu să mă mai culc cu el!» - VIDEO

De ce înşelăm? «Nu merită să caut cioara de pe gard, când am păsărica acasă» VIDEO

Ai probleme cu ejacularea precoce? Iată ce poţi face! - VIDEO

«Prefer să mă masturbez decât să fac sex cu soţia» - VIDEO

3. Alcoolul

O băutură sau două nu îţi provoacă întotdeauna cheful. Este cunoscut faptul că alcoolul te dezinhibă din punct de vedere sexual. Dar, totodată, poate să-ţi "amorţească" dorinţa. Şi chiar dacă nu te face să-ţi pierzi tu libidoul, poate fi foarte inconfortabil pentru partener. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul drogurilor uşoare.

4. Prea puţin somn

Dacă dorinţa ta sexuală s-a redus considerabil, poate că este din cauză că te culci prea târziu seara sau te trezeşti prea devreme dimineaţa. Sau poate ai insomnii. Oricare ar fi cauza care interferează cu somnul tău, interferează şi cu viaţa ta sexuală. Prea puţin somn crează starea de oboseală, care este un inamic al dorinţei sexuale.

5. Copiii

Să fii părinte nu ucide libidoul prin faptul de a fi părinte însuşi. Dar poate fi greu să mai găseşti puţină intimitate când copiii sunt prin preajmă. Angajează o bonă pentru un timp, pentru a-ţi putea hrăni relaţia. Aveţi un nou-născut în casă? Încercaţi să programaţi sexul în timpul somnului acestuia.

6. Medicamentele

Medicamentele care sunt asociate cu pierderea libidoului sunt antidepresivele, medicamentele pentru presiunea arterială, contraceptivele orale, medicamentele anti-HIV, chimioterapia etc. Încearcă să schimbi felul medicamentelor sau dozajul acestora pentru a rezolva problema. Dacă observi o scădere a libidoului la scurt timp după începerea unui tratament, vorbeşte cu medicul tău. Nu opri niciodată tratamentul fără a discuta cu un doctor.

Află care sunt celelalte şapte cauze ale scăderii libidoului pe adevarul.es

image
image
image
image
image
image
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net