15 ani de la celebra lovitură kung-fu a lui Cantona - VIDEO

Ultima actualizare:

S-a întâmplat pe 25 ianuarie 1995, la un meci între United şi Crystal Palace. Talismanul celor din Manchester ieşea de pe teren după ce primise un cartonaş roşu pentru un fault dur asupra fundaşului Richard Shaw.

Pe drumul spre tunelul de la vestiare, un suporter al gazdelor, Matthew Simmons, a strigat ceva jignitor despre mama francezului. Nebunia a explodat în mintea "Regelui Eric", care l-a atacat cu talpa şi pumnii pe fanul guraliv.

A proiectat o lovitură înaltă cu talpa, s-a redresat şi a plasat şi câţiva pumni în direcţia rivalului din tribune, înainte să apuce să sară oamenii din jur pe el.

Simmons, un liber profesionist de 20 de ani la acea vreme, a fost condamnat la şapte zile de puşcărie pentru abuz verbal şi ameninţări. Crystal Palace i-a anulat abonamentul în acel sezon.

Cantona a fost decăzut din postura de căpitan al naţionalei Franţei, a fost condamnat iniţial la puşcărie, dar a efectuat serviciu în folosul comunităţii. A fost suspendat din fotbal timp de nouă luni.

La audierile de la Comisii, Cantona a lansat celebrul discurs despre pescăruşi şi vaporaşe.

Fără influenţa francezului pentru restul sezonului, trupa lui Ferguson a ratat titlul în dauna celor de la Blackburn Rovers, dar a câştigat sezonul următor eventul, înainte ca Eric să se retragă.

Într-un interviu de anul trecut, triplul campion al Angliei nu a arătat că ar avea remuşcări în această privinţă, spunând că singurul lui regret este că nu l-a lovit mai tare pe Simmons.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net