3 motive pentru care femeile nu au chef de sex

Ultima actualizare:

Pe lângă faptul că există femei care nu au experimentat niciodată orgasmul, există şi foarte multe care pur şi simplu nu mai simt nevoia de a face sex. Cauzele acestei probleme sunt complexe, putând fi de natură psihică, fizică sau socială.

Lipsa de testosteron duce la un apetit sexual scăzut

Unul dintre elementele analizate de către cercetători este nivelul de testosteron care există în organismul lor. În general, femeile au de zece ori mai mult testosteron decât estrogen. Producerea acestui hormon este stimulată de actul sexual, astfel că totul devine un cerc vicios. Cu alte cuvinte, dacă o femeie nu face sex regulat s-ar putea ca, la un moment dat, apetitul sexual să-i scadă până la dispariţie. Nivelul de testosteron scade în mod natural în medie cu 50% între 20 şi 45 de ani şi continuă să scadă odată cu procesul de îmbătrânire.

Depresia şi stresul, cele mai întâlnite cauze ale lipsei libidoului

O altă cauză ar fi anumite schimbări de ordin fizic: menopauza sau naşterea, care pot juca un rol foarte important. Printre factorii de natură psihologică ce influenţează libidoul se numără depresia şi stresul, acesta din urmă afectând în mod substanţial producţia de testosteron.

„Trăim vremuri dificile, cu oameni care se zbat să-şi păstreze locul de muncă, sunt ocupaţi cu copiii sau cu cei bătrâni, situaţii care pot influenţa apetitul sexual. Foarte multe femei vin des să ceară ajutor", a declarat Paula Hall, terapeut şi consilier privind relaţiile de cuplu.

Atenţie la pilulele anticoncepţionale

Un alt motiv pentru care femeile se confruntă cu lipsa apetitului sexual este şi consumul de medicamente precum anticoncepţionale, antidepresive, calmante sau medicamente pentru tratarea tensiunii arteriale.

"Nu există nici o îndoială că pierderea libidoului cauzează depresie, dureri de cap sau alte afecţiuni fizice ce aparent nu au legătură. Sexul satisfăcător este o componentă esenţială a stării de bine", a declarat Mike Perring, psihoterapeut pe probleme sexuale la o universitate londoneză.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net