6 trucuri ca să cureţi şi să întreţii bine jaluzelele

Ultima actualizare:

Aspiră praful

Când aspiri covorul sau mocheta, poţi aspira şi jaluzelele folosind peria cea mică cu care este dotat aparatul. Nu folosi o putere mare de aspirare pentru că rişti ca lamelele, care sunt foarte subţiri şi uşoare, să fie îndoite şi rupte.

Periază de sus în jos, pe verticală şi pe orizontală. Nu apăsa foarte tare pentru că lamelele din plastic sunt sensibile şi se pot deteriora.

Foloseşte detergent

În cazul în care jaluzelele sunt foarte murdare, acestea trebuie demontate de la fereastră şi puse la înmuiat în apă caldă cu detergent. Atenţie cum manevrezi jaluzelele pentru că se pot defecta.

Spală sub jetul de la duş

Dacă te grăbeşti sau nu vrei să le ţii în apă la înmuiat, le poţi pune sub jetul de la duş. Astfel, apa murdară se va scurge de pe ele şi se vor curăţa mult mai repede decât dacă ar fi fost lăsate la înmuiat.

Curăţă fiecare lamelă în parte

După ce ai îndepărtat stratul de praf, curăţă în profunzime fiecare lamelă folosind o lavetă umedă şi puţin detergent. Dacă nu ai lavetă, poţi şterge şi cu un burete de bucătărie sau cu o cârpă curată din bumbac. Ai grijă ca între lamele să nu rămână scame.

Nu usca jaluzelele la soare

Pune la scurs jaluzelele nu înainte de a le şterge de apă cu o cârpă moale, uscată. Apoi, după ce apa s-a scurs bine, aşază-le la uscat. Evită lumina directă a soarelui pentru că, în timp, se vor decolora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net