82 de persoane private de libertate, care îşi execută pedeapsa în regim închis, în regim de maximă siguranţă precum şi arestaţi preventiv la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Codlea, se află în refuz de hrană, începând de sâmbătă dimineaţă.


Protestul lor a început sâmbătă, odată cu servirea mesei de dimineaţă, deţinuţii alegând să protesteze astfel împotriva faptului că primesc vizite cu dispozitiv de separare. La începutul protestului, numărul deţinuţilor care au refuzat hrana a fost de 120, dar discuţiile purtate de directorul penitenciarului cu deţinuţii i-au convins pe o parte dintre aceştia să renunţe la protestul în cursul după-amiezii şi serii de sâmbătă.

„Conform prevederilor Legii 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi a HG 1897/2006 - Regulamentul de aplicare a acestei legi, persoanele private de libertate încadrate în regimul de maximă siguranţă, în regimul închis precum şi arestaţii preventiv pot primi vizite, de regulă, cu dispozitive de separare între vizitat şi vizitator, sub supraveghere vizuală.

Începând cu data de 19.10.2009, conducerea Penitenciarului Codlea a procedat cu fermitate la aplicarea prevederilor legale privind regimul vizitelor acordate persoanelor private de libertate din regim închis şi de maximă siguranţă", se menţionează în comunicatul remis presei în seara de sâmbătă, semant de directorul penitenciarului, comisar de penitenciare Marian Dobrică.


Loading...
Citeste tot despre: