Acesta e blocul cu 7,3 miliarde de lei datorii la căldură

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

"Blocul condamnaţilor". Aşa este cunoscut în cartier imobilul cu cele mai mari datorii la căldură. Se află pe Aleea Zorelelor, din Militari, şi în zece ani locatarii au acumulat restanţe de 7,3 miliarde de lei vechi.

Mihai Dumitrescu, administratorul blocului M10, spune că s-a ajuns în această situaţie întrucât unii locatari nu şi-au achitat întreţinerea niciodată.

„În 2000 am preluat administraţia cu o datorie de patru miliarde de lei vechi, iar acum suma aproape că s-a dublat. În prezent, eu achit dările pe 2002. Nu am cum să ajung cu plata la zi. Din 132 de apartamente, 48 au restanţe de sute de milioane, plus penalizări", s-a plâns omul.

În această situaţie se află şi familia Popescu. De trei ani nu a mai dat un leuţ la întreţinere, astfel că în dreptul ei apare o sumă fabuloasă: 300 de milioane de lei vechi. „Nu am bani. Trăiesc de pe o zi pe alta din 450 de lei, cu doi copii cu handicap. Părinţii îmi aduc de mâncare", ne-a spus locatara, care nu are nici un gând să plătească.

Din cauza datornicilor, şi oamenii de bună-credinţă au de suferit. De zece ani nu mai au apă caldă, iar Radet se pregăteşte să le taie şi căldura. Pentru a scăpa blocul de restanţele uriaşe, administratorul are de gând să-i dea în judecată, pentru a doua oară, pe rău-platnici.

„Dacă prima dată i-am înţeles, acum merg până la capăt. Voi angaja un executor judecătoresc şi îi evacuez. E singura modalitate să intrăm în normal", a conchis Dumitrescu.

Ea are de plată 300 de milioane

"Nu am bani. Trăiesc de pe o zi pe alta din 450 de lei, cu doi copii cu handicap. Părinţii îmi aduc de mâncare".Popescu M.restanţieră

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net