Acrobaţii şi demonstraţii aeriene, pe Aeroportul Otopeni LIVE SHOW

Ultima actualizare:

    Demonstraţiile au început de la ora 10.00
Demonstraţiile au început de la ora 10.00

Aeroportul Internaţional Henri Coandă găzduieşte astăzi un spectaculos show aviatic. Evenimentul numit Otopeni Air Show va dura trei ore şi este dedicat unor nume de referinţă în istoria aviaţiei mondiale: Aurel Vlaicu şi Henri Coandă.

Update 13.00:  Programul s-a încheiat cu un spectacol oferit de elicopterele lui Louis de Funes

Programul de acrobaţie s-a încheiat cu evoluţia elicopterelor Aluouette 316 fabricate la Braşov. Aparatele au fost folosite în filmul "Vacarmul" cu Louis de Funes dar şi de Jandarmeria franceză.

Elicopterele au zburat la joasă altitudine şi s-au răsucit în zbor, spre deliciul publicului.

Update 12.10: Demonstaţiile avioanelor militare, reproducere episoade de luptă din Vietnam

Timp de mai bine de jumătate de oră, avioanele militare, MIG-urile şi  IAC-urile, conduse de echipe speciale de piloţi militari, au reprodus scenarii de luptă ca în războiul din Vietnam.

S-a făcut o demonstraţie de salvare a unui pilot catapultat iar avioanele care trebuiau sa-l salveze trebuiau în acelaşi timp să se ferească de inamici şi să se acopere reciproc.

Urmariţi aici, live, showul aviatic Otopeni Air Show

Intrarea este liberă, iar publicul beneficiază de parcare gratuita. Pentru a facilita accesul persoanelor în zona alocată mitingului, sunt puse la dispoziţie autobuze de transfer, care vor prelua spectatorii din fata terminalelor de pasageri, la fiecare 15 minute.

Peste 60 de aeronave civile, sportive şi militare, pilotate de reprezentanţi ai Forţelor Aeriene Române, Aeroclubului României, Special Air Services şi ai Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi Iacării Acrobaţi vor evolua pe cer.

Printre vedetele evenimentului se numără cinci piloţi ai Forţelor Aeriene Române, Gheorghe Stancu, Emil Tecuceanu, Ion Stăiculescu, Florin Ionescu şi Viorel Calenciuc, care au peste 2.200 de ore de zbor la activ şi un palmares impresionant de performanţe aviatice militare.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net