Adio maşinilor înmatriculate în Bulgaria!

Ultima actualizare:

Taxe mai mari pentru maşini vechi

Ministrul finanţelor din Bulgaria, Simeon Diankov, a anunţat că taxele pentru autovehiculele vechi şi dăunătoare mediului vor creşte în 2012.

Legislaţia permisivă a bulgarilor se va schimba dramatic peste doi ani, lucru care va duce la temperarea valului de înmatriculări second-hand provenite în principal din Germania.

În prezent costă 600 de euro

În prezent, îmatricularea unui automobil în Bulgaria costă aproximativ 600 de euro Taxele anuale se ridică la 120-130 de euro, iar norma de poluare sau cilindreea nu sunt importante.

Singurul criteriu relevant la înmatricularea în Bulgaria era puterea motorului, limitată la maximum 120 kW (puţin peste 160 CP), iar limitarea respectivă era făcută printr-o taxă de lux.

Taxa respectivă a fost şi ea redusă, făcând posibilă înmatricularea automobilelor de peste 160 CP posibilă în Bulgaria.

Taxe mai mici pentru Euro 4 şi 5

În câteva luni, bulgarii vor anunţa exact valoarea taxelor care vor trebui plătite de proprietarii automobilelor înmatriculate în Bulgaria.

O certitudine este faptul că autovehiculele care respectă normele Euro 4 şi Euro 5 vor primi reduceri de taxe, în timp ce vehiculele care respectă normele Euro 3 sau mai mici vor fi sancţionaţi cu impozite mari.

În acest moment, 87% din automobilele înmatriculate în Bulgaria sunt mai vechi de 10 ani.

Odată cu creşterea taxelor şi impozitelor din Bulgaria, sunt şanse ca Poliţia bulgărească să colaboreze cu omologii săi din România pentru a confisca plăcuţele şi certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor care circulă în ţara noastră fără să aibă impozitul plătit la zi.

Bulgarii ar putea fi obligaţi de Comisia Europeană să ridice semnificativ taxele pentru automobilele poluante, lucru care ar putea duce la un număr mare de cetăţeni români care nu vor mai plăti dările aferente statului bulgar.

Având în vedere faptul că taxa de mediu din România va creşte din 2011, nu este clar unde îşi vor înmatricula maşinile cei care circulă acum cu autovehicule înmatriculate în Bulgaria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net