Află care sunt cele mai scumpe filme din istoria cinematografiei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

James Cameron doboară un nou record cu "Avatar", cel mai scump lungmetraj din istorie, cu un buget estimat între 300 şi 500 de milioane de dolari, potrivit unui top "Les Echos", următoarele locuri fiind ocupate de "Piraţii din Caraibe: La capătul lumii" şi "Cleopatra" lui Mankiewicz.

Cel de-al treilea episod al aventurilor căpitanului Jack Sparrow, turnat în 2007, a costat aproape 300 de milioane de dolari, în vreme ce "Cleopatra" lui Joseph Mankiewicz, cu Liz Taylor în rolul reginei egiptene, a costat 44 de milioane de dolari în anul lansării, 1963, ceea ce ar echivala, acum, cu 290 milioane de dolari, potrivit revistei "Forbes".

"Superman se întoarce", al lui Bryan Singer, turnat în 2006, a avut nevoie de 12 ani şi trei regizori succesivi pentru a duce la capăt proiectul, ale cărui costuri s-au ridicat la 269 milioane de dolari.

Poziţia a cincea în top este ocupată de "Titanic"-ul lui James Cameron (2007), care a costat nu mai puţin de 250 de milioane de dolari, recordul absolut în epocă.

Succesul său mondial i-a dus însă mai mult de 1,8 miliarde de dolari.

"Spider-Man 3" (2007), în regia lui Sam Raimi, se clasează pe locul şase, cu un cost ridicat la 240 milioande de dolari. În 2007, pelicula a doborât o serie de recorduri, printre care numărul sălilor în care a fost proiectat - peste 4.000.

Turnarea peliculei acvatice a lui Kevin Costner, "Waterworld" (1995) a costat în final 232 milioane de dolari, după mai multe furtuni şi chiar un incendiu care a disitrus decorurile.

Şi "Terminator 3" (2003, Jonathan Mostow) a fost destul de scump - 220 de milioane de dolari- , după ce Arnold Schwarzenegger, care a refuzat ani la rând rolul din cea de-a treia parte, a donat 1,4 milioane de dolari pentru ca o anumită scenă să fie turnată.

"Spider-Man 2" (2004, Sam Raimi) a costat 212,8 milioande de dolari, dar mare parte din această sumă, 54 de milioane de dolari, a fost dedicată efectelor speciale, la realizarea cărora fiind necesare 54 de milioane de dolari.

Topul este închis de "King Kong" (2005), în regia lui Peter Jackson, care a primit 20 de milioane de dolari pentru a regiza pelicula, ale cărei costuri totale au fost de 212,3 milioane de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net