«Amelia mi-a zâmbit!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

"Am reuşit să o fac să zâmbească pentru prima dată de la operaţie", ne-a spus, plin de speranţă, soţul sopranei Amelia Antoniu (36 de ani), care, de sâmbătă de la prânz, respiră singură. Situaţia e mult mai gravă, însă, în cazul celei de-a doua femei infectate la Spitalul CF 2, Alice Preda. Plămânii, ficatul şi rinichii i-au fost afectaţi.

UPDATE Amelia Antoniu a fost reconectată la aparatele de respirat după ce sâmbătă respirase singură timp de cinci ore. Află mai multe!

UPDATE Potrivit rezultatelor preliminare ale analizelor de laborator, cele două femei fost infectate cu bacili gram negativ, au declarat surse medicale pentru Antena3.ro.

Acest bacil este prezent în apă, uneori pe piele şi în tubul digestiv şi poate provoca infecţii grave, mai ales în spitale, în cazul persoanelor cu imunitate scăzută.

UPDATE Maternitatea spitalului CF2 a fost închisă. Nu se mai fac internări, iar pacientele sunt direcţionate către alte spitale. Citeşte în continuare!

UPDATE Incredibil! A apărut a treia victimă a spitalului care a nenorocit-o pe prim-soprana de la Operetă! Află aici mai multe detalii!

Rudele celor două femei ajunse în comă din cauza unui microb luat din Spitalul CF 2 din Capitală trec prin momente cumplite.

"Astăzi, pot să spun că Amelia e puţin mai bine, în sensul că a trecut de la comă de gradul IV la comă de gradul II. Totuşi, pericolul nu a trecut. În orice moment pot apărea complicaţii", ne-a mărturisit soţul sopranei Amelia Antoniu, Niculae Gamenţ-Antoniu.

Atât el, cât şi mama prim-solistei Operetei din Bucureşti intră des la aceasta. "Chiar am reuşit s-o fac să zâmbească pentru prima dată de la operaţie, când i-am spus că toată planeta, din America până în Grecia, s-a interesat de ea. Am şi vorbit cu ea, prin bileţele. Mi-a scris că îi este foame şi sete", a adăugat Niculae.

În plus, de sâmbătă după-amiază, Amelia "respiră fără aparate, dar cu supliment de oxigen, reuşind să aibă o funcţie ventilatorie satisfăcătoare", a precizat dr. Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar.

Atât Ameliei, cât şi celeilalte paciente infectate la Spitalul CF 2, Alice Preda, i se administrează patru antibiotice puternice, cu spectru larg, pentru a scăpa de infecţia din corp.

Colegii de la Operetă au venit la spital

Colegii Ameliei Antoniu, de la Teatrul de Operetă "Ion Dacian", au venit, sâmbătă după-amiază, la Spitalul Universitar pentru a fi alături de rudele solistei.

Ei s-au interesat de starea Ameliei şi i-au încurajat pe soţul şi mama sopranei. Încă nu le vine să creadă ce s-a întâmplat cu Amelia.

simeon stalpnicul png

Alice e tot în stare gravă

Alice şi Gabriel s-au căsătorit în urmă cu doi ani

simeon stalpnicul png

Veştile nu sunt la fel de bune pentru rudele lui Alice Preda (35 de ani), pacienta care în urma unui serclaj a contractat un microb din sala de operaţie a Spitalului CF2.

"E în continuare în stare gravă, pentru că i-au fost afectaţi plămânii, ficatul şi rinichii", ne-a spus soţul femeii, Gabriel Preda.

Alice, care de profesie este programator IT, era însărcinată în 14 săptămâni. Din cauza infecţiei, medicii i-au făcut chiuretaj, apoi au fost nevoiţi să-i extirpe uterul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net