Angajatorii reţin şi achită contribuţiile la pensii şi şomaj

Ultima actualizare:

Hotărârea va fi aplicată, începând de luni, 13 septembrie, a anunţat ministrul muncii, Ioan Botiş. Astfel, firmele vor avea obligaţia de a depune lunar actele, până la data de 25 a lunii următoare celei în care s-au plătit veniturile.

Potrivit ministrului, în cazul angajaţilor care primesc salariu în mod constant şi realizează venituri ocazionale din drepturi de autor, nu se vor plăti contribuţii de asigurări sociale.

Pentru persoanele care realizează exclusiv venituri ocazionale din drepturi de autor, contribuţiile vor fi aplicate pe o bază de calcul limitată la cinci salarii medii brute pe an, adică 91 de milioane.

Angajaţii care au salarii şi primesc cu regularitate şi repetitiv şi venituri din drepturi de autor vor plăti CAS-uri pentru veniturile suplimentare, pe o bază de calcul limitată la cinci salarii medii brute lunar. Acelaşi sistem de plată se aplică şi pentru beneficiarii exclusiv de drepturi de autor.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net