Apa din fructe şi legume este mai bună pentru organism decât cea din pahar

Ultima actualizare:

Potrivit dermatologului şi cercetătorului Howard Murad, citat de cotidianul britanic, cheia unei bune stări de sănătate, din interior la exterior, este menţinerea celulelor puternice, în aşa fel încât să reţină apă aşa cum fac celulele tinere.

Dacă membrana celulelor (de la cele din creier şi inimă, la cele din ţesuturile de legătură şi din piele) poate fi reparată şi asigurat aportul de apă şi nutrienţi către ele, organismul poate lupta contra îmbătrânirii şi bolilor. Longevitatea este determinată în proporţie de 80% de stilul de viaţă şi nu de gene, informează Mediafax.

În ciuda credinţei răspândite că organismul uman e în proporţie de 75% - 80% apă, de fapt, conţinutul de apă dintr-un corp matur se apropie mai degrabă de 50%, pentru că diverşi factori interni şi externi au deteriorat celulele şi le-au afectat capacitatea de a reţine apă. Aşa se explică semnele de îmbătrânire care apar la 30 de ani: pielea devine mai uscată, se schimbă programul de dormit, digestia se face mai lent şi nivelul energiei oscilează.

Încetineşte procesul de îmbătrânire

Apa conţinută în fructe şi legume este înconjurată de molecule care o ajută să pătrundă uşor în celule, ceea ce încetineşte procesul de îmbătrânire. Legumele şi fructele colorate au şi o concentraţie de nutrimente în apă, ceea ce face ca aceasta să rămână suficient de mult în organism pentru a fi folosită.

Pepenele şi castravetele au 97% apă, roşiile - 95%, vinetele - 92%, morcovii - 88% şi piersicile - 87%. Însă, prin fierbere, legumele pierd din cantitatea iniţială de apă.

Astfel, cantitatea recomandată de 2,5 litri de apă pe zi poate fi consumată fără a bea cantităţi mari de lichid. Aportul de apă în organism poate proveni şi din alimente precum piept de pui la grătar - 65%, somon la cuptor - 62%, brânză Cheddar şi cu mucegai albastru - 40% şi pâine integrală - 33%.

Secretul hidratării nu este aşadar doar consumul suficient de apă, ci şi păstrarea acesteia în organism, în aşa fel încât fiecare celulă să funcţioneze la capacitatea maximă. Pentru aceasta, este nevoie şi de o cantitate cât mai mare de nutrimente, pe lângă apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net