A apărut pepenele cu gust de coniac

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ultimul soi de pepene galben obţinut de horticultorii buzoieni are gust de coniac şi va fi pe piaţă din sezonul următor. Cei mai fericiţi la auzul veştii că ar putea mânca un pepene cu gust de alcool sunt clienţii bodegilor de cartier.

Imaginaţia inginerilor horticoli din Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Legumicolă Buzău a mai doborât o barieră, dacă ar fi să ne luăm după un fruct micuţ, uşor alungit, cu o greutate care nu depăşeşte trei kilograme şi care deocamdată creşte doar în serele staţiunii.

Este vorba de pepenele cu gust de coniac, ale cărui seminţe se speră să fie scoase la vânzare cât de curând, imediat ce fructul va fi omologat.

Mai citeşte:

Un pepene mutant ar putea lupta cu alcoolismul

AICI reacţia clienţii bodegilor după ce au gustat din "pepenele coniac"

Pepenele "coniac", care a ajuns în această perioadă la maturitate, are o culoare galben verzuie şi este rodul a 20 de ani de cercetări ale doctorului în horticultură Costel Vânătoru.

Pepenele “coniac” este rodul a 20 de ani de cercetări ale doctorului în horticultură Costel Vânătoru

simeon stalpnicul png

„Mi-am dat seama că această specie are o disponibilitate genetică de a-şi modifica aroma şi gustul. Aşa am creat soiuri cu aromă de ananas, kiwi, vanilie şi coniac. Deşi nu am făcut studii detaliate pe acest pepene, sperăm totuşi ca să reducă şi tentaţia unora de a consuma alcool în exces", ne-a declarat Costel Vânătoru.

Clienţii bodegilor din zona centrală a municipiului Buzău au fost entuziasmaţi când au gustat din primul pepene cu miros şi gust la fel ca al licorii din pahare.

Citeşte şi:

Legumele extraterestre: Buzoienii cultivă „castraveţi-grenadă"

Castravete antidiabetic, aclimatizat în România

Tomate care se hrănesc cu muzică de Beethoven în sera verticală

Legumele antisecetă sunt la mare căutare

Cu toate acestea, medicii psihiatri nu cred că alcoolicii vor putea renunţa definitiv la pofta de a bea un păhărel, graţie acestui pepene.

"Un fruct cu gust de alcool le trezeşte şi mai mult pofta. Dacă au lăsat de câtva timp băutura şi mănâncă acest pepene, s-ar putea să le vină chef să mai bea şi un coniac", a declarat psihiatrul Nicolae Enache.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net