Apetit sexual redus şi oboseală cronică? S-ar putea să suferi de «Sindromul secolului al XXI-lea»!

Ultima actualizare:

Specialiştii au analizat toate aceste simptome cauzate de stresul vieţii cotidiene şi au ajuns la concluzia că tot mai mulţi oameni ai societăţii moderne suferă de Sindromul Oboselii Adrenale (Adrenal Fatigue Syndrome).

Această afecţiune este considerată sindromul “secolului al XXI-lea”, relatează cotidianul britanic “Daily Mail”. 

Oboseala adrenală a fost atestată din 1855, de către Thomas Addison, însă Organizaţia Mondială a Sănătăţii i-a recunoscut existenţa abia în 2008. Sindromul reuneşte o paletă largă de simptome care sunt greu de atribuit unei singure probleme medicale clasice.

Oboseala adrenală intervine când glandele adrenale situate deasupra rinichilor sunt suprasolicitate. Acestea produc un hormon denumit “cortisol”, care ajută organismul să facă faţă, pe perioade scurte, stresului la care este supus.

Însă, stilul actual de viaţă face ca aceste glande să fie solicitate până la epuizare, în condiţiile în care trăim într-o societate în care factorii de stres sunt din ce în ce mai frecvenţi, persistând pe perioade îndelungate de timp.

Află dacă ai “Sindromul secolului al XXI-lea”!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net