Asamblarea a două piese din materiale diferite

Ultima actualizare:
Pasul 2
Pasul 2

Asamblarea a două piese din metale diferite se face cu ajutorul unei baghete de metal suplimentare. Aceasta trebuie să se topească la o temperatură mai scăzută decât piesele care trebuie asamblate.

Simplu de realizat, un astfel de ansamblu prezintă o bună rezistenţă mecanică şi asigură o etanşeitate perfectă.

1. Pentru a asambla cele două piese, trebuie mai întâi să decapăm cu grijă zonele în care vor fi asamblate. Folosiţi un cuţit pentru răzuirea metalelor.

2. Pentru ataşarea baghetei, este necesar ca şi aceasta să fie curăţată cu cuţitul, pentru a îndepărta pelicula ce se poate forma pe suprafaţa de contact. Acţionaţi ca în figura alăturată.

Pasul 3
Pasul 3

3. Turnaţi puţină apă în recipientul cu decapant şi amestecaţi bine produsul. Această diluare favorizează penetrarea în suprafeţele de îmbinat.

Pasul 5
Pasul 5

4. Acoperiţi cu decapant astfel diluat suprafeţele metalice de asamblat. Aplicaţi decapantul cu ajutorul unei pensule. Un strat subţire ajunge. Aplicaţi decapantul şi pe baghetă.

Pasul 6
Pasul 6

5. Încălziţi ansamblul cu ajutorul unei flăcări. Nu staţi prea aproape de metale în timpul acestei operaţiuni. Puneţi în contact metalele acoperite de baghetă. Menţineţi flacăra atât cât este necesar ca aceasta să se topească şi să realizeze ansamblul dorit.

Pasul 4
Pasul 4

6. Există utilaje performante care pot realiza microsuduri de calitate. Şi în acest caz este necesar ca mai întâi să decapaţi suprafeţele de îmbinat.


    Pasul 6
Pasul 6
image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net