Astronauţii îşi pierd unghiile din cauza mănuşilor spaţiale

Ultima actualizare:

"Mănuşile costumelor spaţiale ridică destul de multe probleme pentru proiectanţi pentru că sunt componentele care trebuie să ofere posibilitatea mişcării naturale a degetelor celor care lucrează în spaţiu" susţine Dana Newman, profesor în aeronautică şi astronautică de la Institutul Tehnologic din Massachusetts, potrivit The Telegraph.

Problema principală este că mănuşile trebuie să simuleze condiţiile atmosferice de pe Pământ şi totodată să confere mobilitate astronauţilor. Astfel, în momentul în care mănuşa este presurizată, suprafaţa moale a acesteia devine rigidă în interior, provocând leziuni la unghiile şi la vârfurile degetelor astronauţilor. Aceştia din urmă lucrează uneori câte şase ore în continuu în spaţiu deschis şi reuşesc să treacă peste durerea provocată de frecarea dintre materialul cauciucat rigid al mănuşii şi unghii sau vârfurile degetelor.

Potrivit studiului realizat, 47% din cei 352 de astronauţi, care au efectuat misiuni în spaţiu între 2002 şi 2004, au suferit afecţiuni ale mâinilor. Jumătate dintre aceştia au suferit desprinderea unghiilor, uneori în totalitate, în timpul misiunilor. Toţi au trecut peste durere şi au dus la bun sfârşit ceea ce aveau de fâcut.

Potrivit sursei citate, singura metodă de protecţie în momentul de faţă este tăierea scurtă a unghiilor şi acoperirea degetelor cu materiale de protecţie dar care să permită în acelaşi timp felxibilitatea degetelor.

Cercetătorii susţin că aceste probleme ar putea fi evitate dacă ar fi construite mănuşi personalizate pentru fiecare astronaut, care să se muleze pe forma mâinii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net