Atenţie! Ne-au invadat melcii!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vremea capricioasă din această vară a fost mai mult decât prielnică pentru melci şi limacşi. În ultimele săptămâni, bucureştenii au fost surprinşi să vadă că, după o ploaie mai serioasă, nu mai loc să calce pe trotuare. Specialiştii spun că aşa se întâmplă în anii ploioşi.

Fauna Capitalei a căpătat noi dimensiuni în această vară.

Dacă până acum "stăteam cel mai bine" la capitolul câini comunitari, mai nou putem spune că melcii şi limacşii (melci fără cochilie) fac concurenţă serioasă maidanezilor.

În zona Nerva Traian, locatarii unui bloc sunt absolut terorizaţi de melcii fără casă, chiar foarte aproape de blocul lor.

Deşi sunt inofensivi, simpla lor prezenţă le dă fiori bucureştenilor, care se plâng că au ajuns să stea cu geamurile închise ca să nu se trezească cu moluştele în apartamente. Şi melcii din parcuri au început să-şi "părăsească" teritoriul.

"Acum câteva zile era invazie în Parcul Plumbuita. Am ieşit cu fetiţa, chiar după ce s-a oprit ploaia, dar nu am putut să mă plimb pe alei. Îmi este scârbă de ei, aşa că m-am hotărât să vin cu copilul în Parcul Tei ca să nu-i mai văd", ni s-a plâns Mihaela Brânduşă, de 36 de ani.

Pe lângă substanţele chimice, care se găsesc în magazinele de grădinărit, cele mai la îndemână soluţii de combatere sunt cu sare de bucătărie ori cu bere.

«Apar pe trotuare după ploaie»

În anii ploioşi, apariţia melcilor şi a limacşilor este absolut normală, susţin specialiştii.

simeon stalpnicul png

"Aceste moluşte nu suportă căldura intensă, aşa că nu o să le găsim niciodată la soare, pentru că se deshidratează şi mor. Melcii îi vedem pe trotuare, după ploaie, pentru că sunt atraşi de căldura asfaltului", ne-a explicat Oana Paula Popa, cercetător la Muzeul Naţional de Ştiinţe Naturale "Grigore Antipa".

Click! spune:

Limaxul este un melc fără cochilie. Cercetătorii spun că acesta nu are casă, ci doar o cochilie internă, sub forma unui os. Limacşii sunt dăunători pentru legume. Se aşază pe frunzele de varză, conopidă ori salată şi le pot distruge.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net