Aţi luat pâinea de la copiii mei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Joi, înaintea Crăciunului. Încă o zi de muncă şi apoi gata, în libere! Adrian Sobaru, bărbatul care s-a aruncat ieri de la balconul Parlamentului, a făcut schimb de tură cu un coleg pentru că a ţinut morţiş să lucreze în ziua în care echipa TVR urma să filmeze şedinţa cu moţiunea de cenzură.

CITEŞTE ŞI

Mama "sinucigaşului" din Parlament explică gestul fiului - VIDEO

Deputat şocat de incidentul din Parlament: «E o ţară de că..t»

Un angajat al TVR s-a aruncat în cap de la un balcon în Parlament - VIDEO

Încă de dimineaţă a ajuns la serviciu, la sediul din Pangratti. A aşteptat până s-a alcătuit echipa de teren şi împreună cu restul colegilor săi a urcat în maşina televiziunii care i-a adus la Parlament.

A glumit şi a făcut câteva complimente fetelor. Toţi ştiau însă că Adrian doar în aparenţă este împăcat cu el însuşi. Drama din familia lui era deja cunoscută: unul dintre cei doi copii se pare că suferă de autism.

Odată ajuns la Camera Deputaţilor, a intrat calm în rutină. A mers la balcon, a instalat luminile - el fiind specialistul electrician al echipei - şi s-a aşezat într-un fotoliu ca să supravegheze îndeaproape aparatura. În sala de şedinţe murmurele deputaţilor şi senatorilor răzbăteau până sus.

De la prezidiu, Mircea Geoană îl invită pe premierul Emil Boc la microfon. Era ora 10.30. Boc s-a ridicat. A ajuns la tribună. "Distinşi colegi, membri ai Guv...." "Boc, mi-ai ucis familia!"- s-a auzit în sală. Boc a încremenit.

simeon stalpnicul png

"Cadeeeeee", a răbufnit un strigăt de groază. Un om era în aer şi se prăbuşea! Apoi o bufnitură sinistră! Panică şi groază printre parlamentari. Geoană a început să strige bâlbâit şi disperat de la microfon: "Urgent, asistenţă medicală... sunaţi la 112, luaţi măsuri...!".

Adrian Sobaru, electricianul TVR, era căzut printre băncile din Parlament. Se aruncase în gol! De la balcon. Şi, în saltul său spre moarte, a mai strigat "Aţi luat pâinea de la copiii mei!"

În mână ţinea strâns o bilă. Portocalie, cu numărul 13. Medicii parlamentari au sărit în ajutor, ceilalţi aleşi, din zona PNL, unde se prăbuşise omul, tremurau în şoc şi încercau să îşi şteargă sângele care îi împroşcase. Sobaru nu murise însă. Cu fracturi la picioare şi cu capul spart, a mai strigat slab: "Libertate!".

simeon stalpnicul png

Salvarea a ajuns după vreo 15 minute şi l-a luat la spital. Imediat, femeile de serviciu au început să şteargă sângele şi au luat mocheta pătată. Adrian Sobaru are 42 de ani, iar probleme la locul de muncă nu avea.

Chiar dacă era plătit cu un salariu brut de 2.174 lei plus sporuri, dar şi un sprijin material anual pentru copilul bolnav din partea TVR, Sobaru era supărat rău pe faptul că Executivul a retras prin lege o parte din drepturile pe care le primea pentru copilul bolnav.

Are fracturi grave

„Nu au fost depistate leziuni care să-i pună viaţa în pericol", a declarat dr. Cătălin Cârstoiu, directorul medical al Spitalului Universitar, imediat după ce Adrian Sobaru a fost adus aici de echipajul SMURD. Bărbatul este internat la secţia de Neurochirurgie şi urmează să fie operat la nivelul feţei, întrucât are mai multe fracturi.

„Are fracturi la nivelul oaselor feţei, mai precis la frunte, la nas şi la globii oculari. Va necesita o intervenţie chirurgicală ulterioară, dar deocamdată nu îl putem opera", a explicat doctorul Cârstoiu. Impresionaţi de tragedia bărbatului, mai mulţi colegi din TVR şi din Radiodifuziunea Română au venit la el la spital.

«Era nervos de când i-au tăiat salariul»

De mai bine de zece ani, Adrian Sobaru locuieşte cu soţia, cei doi copii şi un unchi într-un apartament cu trei camere din București.

"În ultima vreme era foarte nervos. Mai cu seamă de când i-au mişcorat salariul. I-au luat câteva sute de lei. Ştiu că s-a și împrumutat de curând de la naşa lor. I-a ajuns şi lui sărăcia!", ne-a spus Niculae Stan, unchiul lui Adrian.

ADRIANA SĂFTOIU: «M-a atins sângele»

"L-am auzit strigând şi când l-am văzut cu mâinile deschise ca pentru zbor mi-am dat seama că va cădea chiar unde stăteam eu. Mi-am pus mâinile la ochi şi am sărit într-o parte. A fost o fracţiune de secundă. M-a atins sângele.Bufnitura aceea sinistră nu o voi putea uita niciodată!".

PAUL ICHIM: «I-am dat primul ajutor»

„Am auzit strigătul şi am văzut exact momentul în care se desprindea de la balcon. A căzut la două bănci în faţa mea. Eu sunt chirurg, am experienţă în traumatologie. L-am scos dintre bănci şi i-am acordat primul ajutor. Nu am văzut niciodată asemenea scenă. Nici în cel mai urât vis nu am crezut că o să asist la aşa ceva".

EMIL BOC: «E un lucru tragic»

„Ştiu că românii o duc greu, dar aceste vremuri trebuie să le trecem cu echilibru, luciditate şi raţionament. Nu asta este soluţia! Este un lucru tragic, m-a şocat, însă nu în asemenea manieră se pot rezolva lucrurile. M-am interesat imediat la medici şi starea sa e stabilă, nu are viaţa pusă în pericol".

Coreea de Sud, bătaie pe microfon în Parlament

Sătui să fie jigniţi de reprezentanţii puterii, câţiva membri ai opoziţiei au luat cu asalt prezidiul. Furia a atins cote maxime când s-a decis investigarea candidatului prezidenţial Lee Myung-bak. Zeci de parlamentari au avut nevoie de îngrijiri medicale

Înjurături şi pumni în Ucraina

Şi parlamentarii ucraineni s-au luat la bătaie în urmă cu două săptămâni. Dacă opoziţia cerea ridicarea regimului de sechestru la domiciliu a Iuliei Timoşenko, puterea şi-a apărat interesele. Rezultatul: 30 de răniţi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net